Kadınların en çok para harcadığı 5 şey nedir?

Kadınların harcama alışkanlıklarının tüketim sektörünün birincil lokomotifi olduğu ve erkeklerden daha çok para harcadıkları çok uzun zamandır dile gelen bir efsanedir. Aslında gerçek böyle değildir, hatta yapılan son araştırmalar erkeklerin kişisel bakım

Kadınların en çok para harcadığı 5 şey nedir?

Kadınların harcama alışkanlıklarının tüketim sektörünün birincil lokomotifi olduğu ve erkeklerden daha çok para harcadıkları çok uzun zamandır dile gelen bir efsanedir. Aslında gerçek böyle değildir, hatta yapılan son araştırmalar erkeklerin kişisel bakıma kadınlar kadar para harcadığını gösteriyor. Ama kadınların, erkeklerden daha geniş olan tüketim yelpazesi ve renkliliği bu yanlış algıyı yarattığı gibi, birçok sektörün de ortaya çıkmasını ve piyasalara tutunmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda kadınların alışverişte erkeklerden daha içgüdüsel davrandığı doğrudur ancak mantıklarını daha az kullandıkları ise gerçek bir efsanedir.
Kadınların en çok harcama yaptığı 5 sektör

-Makyaj: Kadınlara özel bir tüketim kalemi olan makyaj ürünlerinde en fazla satın alınan obje, rimel. Onu göz kalemi ve ruj takip ediyor. Tüketim en fazla 24-35 yaş arasındaki kadınlar arasında görülüyor. Dudak kalemi tüketiminde ise 18-24 ya arası kadın grubu ilk sırada. Türkiye adına ilginç bir istatistik ise 45 yaş üstü kadınlarda makyaj yapmayı bırakanların oranının %31 olması.

-Ayakkabı: Telegraph gazetesinin yaptığı bir araştırmanın sonuçlarına göre kadınların %96'sı ilk ayakkabısını ne zaman aldığını hatırlıyor. Ama sadece %75'i ilk sevgilisinin adını hatırlayabiliyor.%92'si en az bir çift ayakkabılarını attıkları için pişman olduklarını söylerken, sadece %19'u bir sevgililerini terk ettikleri için pişman olduğunu dile getiriyor. Kadınların ayakkabı tutkusunu siz anlayın artık. Bu tutkuyu daha da somut hale getirmek için size GOCompare şirketinin yaptığı araştırmanın sonucu verelim. Bir kadın hayatı boyunca ayakkabıya yaklaşık 25.000 Dolar para harcıyor.

-Estetik: Kadınlara yönelik bir sektör olarak başlayan estetik ameliyatlar, şu anda aslında erkekler tarafından da her yerde yoğun rağbet görüyor. Dev bir sektör haline gelen ve Türkiye'nin de yetenekli doktorları, uygun ücretleri gibi faktörler sayesinde öne çıktığı bu alanda kadınların ilgisi 19-40 yaş arasında toplanıyor. En fazla tercih edilen operasyon ise göğüs büyütme. Burun operasyonları ve yağ aldırma ise onu takip ediyor. Listenin devamında ise sırasıyla yüz gerdirme ve karın biçimlendirme ameliyatları var.

-Giyim: Daily Mail'in araştırmasına göre kadınlar hayatları boyunca giyime 125.000 Dolar harcıyor. Buna çanta, şapka gibi aksesuarlar da dahil. Kadınların %10'u her hafta yeni bi şey aldıklarını itiraf ediyor. Tammy Faye Bakker bir keresinde "Alışveriş yapmayı tercih ediyorum çünkü terapistten daha ucuza geliyor" demişti ama yanılıyor olabilir. 125.000 Dolar harcanmasından daha şaşırtıcı gelecek şey ise, aynı araştırmaya katılan kadınların %60'ı her sabah ne giyeceklerine karar veremediklerini ve dolaplarının onlara yeterli gelmediğini söylüyor!

-Tatil: Modern zamanların durmadan üretime dayanan sert çalışma koşulları tatil sürelerini çok kısalttı belki ama bu onları kadınlar için daha da değerli yaptı. Daily Mail'e göre kadınlar sadece tatile hazırlanmak için 737 Dolar harcıyorlar. Yani buna tatil masrafları dâhil değil. Tatil her yaştan ve cinsiyetten insanın fazlasıyla ihtiyacı olan bir tüketim kanalı ancak kadınların sektörün yönünü belirleyen faktör olması, onların da zaman içinde harcama limitlerini yükseltti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler