Kadınların Ekmek Mücadelesi

Siirt'teki emekçi kadınlar aile bütçelerine katkıda bulunmak için yağmur çamur dinlemeden tarlalarda çalışıyor. 40 lira yevmiye ile yağmur altında tüp fıstık üretimi yapan kadınlar, diğer günler gibi özel günleri de çalışarak geçiriyor. Siirt şehir merkez

Kadınların Ekmek Mücadelesi

Siirt'teki emekçi kadınlar aile bütçelerine katkıda bulunmak için yağmur çamur dinlemeden tarlalarda çalışıyor. 40 lira yevmiye ile yağmur altında tüp fıstık üretimi yapan kadınlar, diğer günler gibi özel günleri de çalışarak geçiriyor.

Siirt şehir merkezinden 10 kilometre uzaklıkta, Baykan karayolu üzerinde bulunan Tüp Fıstık Üretim alanı, çoğu dar gelirli aile mensubu genç kız ve kadınların ekmek kapısı oldu. Kadınlar, saatlerce tarlada tüp fıstık fidanlarını toprakla birleştirdikten sonra bunları araçlara yüklüyor, akşam da ev işleriyle uğraşıyorlar. Günlük 40 lira yevmiye ile tarlada çalışan kadınlar, ekmeklerini kazanabilmek için yağmur ve çamur dinlemiyor.

Tarlada çalışan ve memnun olduğunu belirten Aysel Işık, aynı zamanda aile bütçelerine katkıda bulundukları için de işlerini severek yaptığını ifade etti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de çalışacaklarını ve bu günün kendileri için özel bir anlamının bulunduğunu anlatan Işık, "Ancak geçim sıkıntısını bizi çalışmaya mecbur bıraktı. Ailemize bir katkımız olsun istiyoruz. Bugün tarlaya gelip çalıştık, yarın da gelip çalışacağız. Tüm kadınların kadınlar gününü kutluyorum. Kadınlar günü, anneler için ve hepimiz için geçerlidir" dedi.

Başka kadın işçi ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kendisi için bir şey ifade etmediğini belirterek, kadınların sömürüldüğünü, 8 Mart'ın kendileri için normal günlerden farklı bir gün olmadığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler