Kadınlar şiddetten 6 saniyede kurtulacak

Şiddet gören kadını polis 6 saniye içinde bilecekKadını şiddetten koruyacak butonlar hayata geçiyor. Mahkeme kararı ile dağıtılacak putonlar sayesinde şiddet gören kadın olayı polise 6 saniyede haber edebilecek. Aile içi şiddet mağdurlarına destek sağlama

Kadınlar şiddetten 6 saniyede kurtulacak

Şiddet gören kadını polis 6 saniye içinde bilecek

Kadını şiddetten koruyacak butonlar hayata geçiyor. Mahkeme kararı ile dağıtılacak putonlar sayesinde şiddet gören kadın olayı polise 6 saniyede haber edebilecek.
 
Aile içi şiddet mağdurlarına destek sağlamak amacıyla kurulan 'Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nin (ŞÖNİM) ilki dün Bursa'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katılımıyla açıldı. Şahin, uygulama ile şiddet mağdurlarına tek elden destek sağlanacağını vurgulayarak, "Kadına yönelik şiddeti insan hakkı ihlali olarak değerlendiriyoruz. 'Tek kapı sistemi' ile, 7 gün 24 saat hizmet sağlayacak merkezlerde ekonomik, hukuki ve psikolojik destek tek elden verilecek.
 
Şiddet gören herkesin istifade edeceği bir sistem. Şiddete maruz kalan bireyin cinsiyeti önemli değil. Erkekler de başvurabilecek. Bu merkezlerde ilgili birimlerin yanı sıra, istatistiki veriler de tek çatı altına toplanacak. Vaka bazlı analizler yapılacak" dedi. 'Panik butonu' olarak da adlandırılan güvenlik butonlarının şiddet mağdurlarına mahkeme kararıyla dağıtılacağını belirten Bakan Şahin, butona basıldıktan 6 saniye içinde 155'e ihbar bilgisi gideceğini ve mağdura en yakın kolluk biriminin olay yerine yönlendirileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam