Kadın işçiler karanfillerle anıldı

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan bir fabrikada 2014 yılında kazan patlaması sonucu hayatını kaybeden 3 kadın için Antalya Kadın Platformu, fabrika önünde eylem yaptı. 20 kişilik grup, daha sonra fabrikanın avlusuna karanfil atarken, yanın

Kadın işçiler karanfillerle anıldı

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan bir fabrikada 2014 yılında kazan patlaması sonucu hayatını kaybeden 3 kadın için Antalya Kadın Platformu, fabrika önünde eylem yaptı. 20 kişilik grup, daha sonra fabrikanın avlusuna karanfil atarken, yanında bulunan ağaçlara ise karanfil bağladı.

Antalya Kadın Platformu adına basın açıklaması yapan Elif Bilen Taş, Türkiye’nin iş kazalarında Avrupa’da ilk sıraya yükseldiğini söyledi. Taş, "Gözümüzü her açtığımızda üç beş iş kazası haberi duyuyoruz. Bunlardan biri de 19 Kasım 2014’de AOSB’da bulunan yıkama fabrikasının çamaşırhanesinde patlama meydana gelmiş ve 3’ünün kadın olmak üzere toplam 5 işçi hayatını kaybetmişti. Fabrikanın bir bölümünde göçüğe neden olan patlamada, Mediha Ünsal, Döndü Atik, Nurten Uyar isimli kadın işçiler yaşamlarını yitirmiş, 25 işçi de yaralanmıştı" dedi.

Taşeronlaştırma, esnek çalıştırma biçimleriyle işçi sağlığı ve iş güvenliği hiçe sayıldığını kaydeden Taş, "Bursa’da yanan 5 işçi kadın, Organize Sanayi’de, Isparta Yalvaç’ta olduğu gibi, katliama dönen iş cinayetlerine kurban ediliyor. Biz kadınlar biliyoruz ki, bu ülkede ne kadının ne de işçinin fıtratında ölüm yoktur" diye konuştu.

"GEÇEN AĞUSTOS AYINDA 158 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ"

Türkiye’de geçtiğimiz ağustos ayında 258 işçinin hayatını kaybettiğini ifade eden Taş, "İSİG verilerine göre sadece geçtiğimiz ağustos ayında 158 işçinin hayatını kaybettiği, yılın ilk 8 ayında bin 270 işçinin aramızdan ayrıldığı ölümlü ve yaralamalı kazaların en fazla yaşandığı sektörün inşaat sektörü ve madenler, buhar kazanlı olduğu yerler olduğu biliniyor. Biz canı en çok yananlar, geride kalanlar için ve başka canlar yanmasın diye, bir kez daha buradan haykırıyoruz. İş kazası değil, iş cinayeti diyoruz. Mediha Ünsal, Döndü Atik, Nurten Uyar’lar son olsun istiyoruz."

Basın açıklamasının ardından toplanan yaklaşık 20 kişilik grup, fabrika bahçesine karanfil atarken, yakınlarda bulunan ağaçlara karanfil bağladı. Bir süre slogan atan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam