Kadın albay için eylem!

Balyoz davasında 16 yıl hapis cezası alan emekli Albay Berna Dönmez’e destek için, kaldığı cezaevi önünde eylem düzenlendi.Emekli Albay Berna Dönmez’in yakınları ve Hava Harp Okulu Emekli Subay Öğretim Üyeleri Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünd

Kadın albay için eylem!

Balyoz davasında 16 yıl hapis cezası alan emekli Albay Berna Dönmez’e destek için, kaldığı cezaevi önünde eylem düzenlendi.

Emekli Albay Berna Dönmez’in yakınları ve Hava Harp Okulu Emekli Subay Öğretim Üyeleri Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde eylem yaptı. Eyleme katılanlar sloganlar eşliğinde Berna Dönmez’e seslerini duyurmaya çalıştı.

Basın açıklamasını yapan Emekli Hava Binbaşı Erdener Ildız , “Gecikmiş adalet adaletsizliktir. Bir an önce Bakırköy, Hasdal, Mamak, Silivri, Hadımköy, Maltepe, Sincan, Şirinyer, Buca, Malatya ve Çanakkale’deki yurtseverlere özgürlükleri ve itibarları iade edilmelidir. Çağdaş bilimsel düşüncenin, tüm topluma mal edilmesi yönündeki mücadelenin önünde, hiçbir zaman durulamayacağı tarihi bir gerçektir.

Berna Albay’ı yakından tanıyan mesai arkadaşları olarak, vicdanlarımızda açılan yarayı haykırmaktan kendimizi alamıyoruz. Çünkü insan kendi vicdanından bir şey gizleyemez” dedi.

Emekli Albay Berna Dönmez’in eşi Emekli Hava Albay Zeki Dönmez ise “Görüşmeden geliyorum. Şuanda morali iyi herkese teşekkür edip selam söyledi. Şuanda sizleri görmeye çalışıyor. Bir an önce özgürlüklerine kavuşmak istiyorlar. Bunun da afla olmasını başta eşim olmak üzere hiç kimse kabul etmiyor. Adaletin sağlanması yoluyla çıkmayı istiyorlar. Bu da ancak Anayasa Mahkemesi’nin vereceği olumlu bir kararla yeniden yargılama şeklinde olabilecek. Tek beklentimiz budur” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup cezaevi duvarından içeri karanfil attı. Grup daha sonra dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler