Kaçırılan Türk teknisyen serbest

 Manisa'da cami gezerken Afganistan'daki Dışişleri Bakanlığı yetkililerince aranan ve Ahmet Davutoğlu, serbest kalan klima teknisyeni Dikilitaş ile de telefonla konuştu ve ilk uçakla Türkiye'ye getirileceğini söyledi. ADANA'DAKİ EVİNDE BAYRAM SEVİNCİ Dışi

Kaçırılan Türk teknisyen serbest

 

Manisa'da cami gezerken Afganistan'daki Dışişleri Bakanlığı yetkililerince aranan ve Ahmet Davutoğlu, serbest kalan klima teknisyeni Dikilitaş ile de telefonla konuştu ve ilk uçakla Türkiye'ye getirileceğini söyledi.
 
ADANA'DAKİ EVİNDE BAYRAM SEVİNCİ
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Afganistan'da aşırı dinci terör örgütü Taliban tarafından 2 yıl önce kaçırılan klima teknisyeni 29 yaşındaki Sertaç Dikilitaş'ın kurtarıldığını açıklaması Adana'daki evinde bayram sevinci yaşattı.
 
Merkez Seyhan İlçesi'nin Akkapı Mahallesi'nde oturan Sertaç Dikilitaş, nişanlandıktan 3 gün sonra 18 Aralık 2010'da klima sistemleri kuran bir şirkette çalışmak üzere Afganistan'a gitti. Afganistan'da şantiyeyi basan Taliban militanları, 9 Ocak 2011'de Sertaç Dikilitaş ile tercümanlığını yapan Habib adındaki Afganistan uyruklu işçiyi kaçırdı. Sertaç Dikilitaş'ın kaçırıldığı, olaydan 2 ay sonra ailesine haber verildi. 
 
Sertaç Dikilitaş'ın bulunması için ailesi ve çalıştığı Peker İnşaat Şirketi, Dışişleri Bakanlığı, Afganistan Büyükelçiliği, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı'na ayrı ayrı başvurdu. Ancak çabalar sonuçsuz kaldı.
 
BAKAN MÜJDEYİ VERDİ
 
Manisa'da cami gezerken Afganistan'daki Dışişleri Bakanlığı yetkililerince aranan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kaçırılan Sertaç Dikilitaş'ın kurtarıldığını açıkladı. Davutoğlu, telefonla konuştuğu Dikilitaş'ın ilk uçakla Türkiye'ye getirileceğini söyledi. 
 
Bakan Davutoğlu, daha sonra da Dikilitaş'ın Adana'nın Akkapı Mahallesi'nde oturan annesi 54 yaşındaki Nursel Dikilitaş'ı telefonla arayarak müjdeyi verdi. Davutoğlu'nun kendisine "Şuanda Kabil Büyükelçiliği'nde, işlemleri yapılıyor, Sertaç'ı en kısa zamanda size kavuşturacağız. Gözünüz aydın. Sayın Başbakan'ın da sizlere selamları var" dediğini belirten Nursel Dikilitaş, aldığı haber üzerine sevinç gözyaşları döktü.
 
"RÜYAMDA GÖRÜYORDUM, DUALARIM KABUL OLDU"
 
Yakınları ve komşuları da eve akın ederken anne Nursel Dikilitaş ise duygularını şöyle ifade etti:
 
"Her gece oğlumu rüyamda görüyordum. Gece gündüz Allah'a dua ettim oğlumun kurtarılması için. Çok şükür dualarım kabul oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah kimsenin evladına böyle bir olay yaşatmasın. Dört gözle oğlumu evine dönmesini bekliyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam