Kaç çeşit fındık var?

Yenilenen fındık katoloğı yayınlandı.

Kaç çeşit fındık var?

Yenilenen fındık katoloğı yayınlandı.

Dünya üretiminin büyük kısmını elimizde bulundurduğumuz ve ülkemizin de en önemli tarımsal ihraç ürünü olan fındıkta, ürün çeşitlerinin yer aldığı katalog yenilenerek yayımlandı.

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında yer alan katalogd, üzerinde çalışılın yenilerin de eklenmesiyle 21 fındık çeşidi yer alıyor.

Merkezi Giresun’da bulunan Fındık Araştırma Enstitüsü uzmanları tarafından hazırlanan ve fotoğrafları da yaklaşık 1 yıllık bir süre içinde Mehmet Öztürk tarafından çekilen fındık çeşitleri kataloğu, Türkçe ve İngilizce olarak yayımlandı.

Mevcut 18 çeşide, Fındık Araştırma Enstitüsü tarafından son yıllarda yapılan çalışmalarla, Okay 28, Giresun Melezi ve Allahverdi adıyla tescil ettirilen 3 yeni tür daha ilave edilen fındıkta toplam çeşit sayısı da böylelikle 21’e yükselmiş oldu.

16x24 ebatında, 96 sayfa olarak bastırılan katalogda her tür fındığın anatomisi, üretim aşamaları, yeşil zuruflu, kabuklu, iç ve yaprak yapısı detaylı olarak fotoğraf ve bilgilerle yer alıyor.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, ilave edilenlerle birlikte ülkemizde üretimi yapılan 21 çeşit fındık türünün her türlü bilgi ve fotoğrafının yer aldığı kataloğun fındık sektöründeki büyük bir eksikliği giderdiğine dikkat çekerek, “Her türlü bilimsel çalışmaların yanı sıra, sektörde faaliyet gösteren kişi ve kuruluşların da ihtiyaç hissettiği bu yayını projedeki tüm paydaşlarımızın katkısı ile hazırladık. Bundan sonraki çalışmalarımız sektörün yapısını gerçekçi rakamlarla ortaya koyacak rapor için olacaktır” dedi.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler