Kabe'ye insan seli!

Hacı olmak için dünya genelinden kilometrelerce yol kat ederek Mekke;ye gelen hacı adayları, Mescid-i Haram;ı tıklım tıklım doldururken, Kabe;ye giden yollarda da gece-gündüz adeta sel olup akıyor.Hacı adayları Kurban Bayramına sayılı günler kala özellikl

Kabe'ye insan seli!
Hacı olmak için dünya genelinden kilometrelerce yol kat ederek Mekke;ye gelen hacı adayları, Mescid-i Haram;ı tıklım tıklım doldururken, Kabe;ye giden yollarda da gece-gündüz adeta sel olup akıyor.

Hacı adayları Kurban Bayramına sayılı günler kala özellikle vakit namazlarını Kabe;de kılmak için sabahın erken saatlerinden itibaren yollara dökülüyorlar. Düne kadar şehrin belirli merkezlerinden hareket eden otobüslerle Mescid-i Haram;a gidebilen hacı adayları bu hizmetin kaldırılmasının ardından kendi imkanları ile buraya ulaşmaya çalışıyorlar.

Taksinin adeta altın gibi değerlendiği kentte, kimi zaman özel araçlara otostop yapan hacı adayları çoğu zaman taksileri dolmuş yaparak hedefe ulaşmaya çalışıyorlar. Bu arada fiyatlarını önceki güne oranla katlayan taksiciler, her güzergaha da gitmiyor. Daha uzun mesafe gitmek isteyen hacı adayı olması durumunda aracındaki yolcuyu indirme yoluna bile gidebiliyor.

Günün her vaktinde hemen her metrekaresi tavaf halkaları ile coşkunun merkezi olan Kabe;de, yorgunluktan dinlenenler, Kur'an-ı Kerim okuyanlar, zemzem musluklarında serinleme imkanı arayanlar bu kutsal mekanın her alanını heyecanlı kılıyor.

Türk hacı adayları ayrıca kaldıkları ev ve otellerde düzenlenen irşat programları ile yapılan ritüellerin ne anlama geldiğini öğrenirken, boş kalan zamanlarında da çarşı ve pazarlar ile alışveriş merkezlerinde yakınlarını sevindirecek hediyelik eşya alma gayreti içine giriyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam