Jandarmalarda aramaya katıldı!

 Ankara'dan gelen Jandarma Kurtarma Taburu balık adamları ve kıyı tarama ekibi de çalışmalara destek veriyor.  Çaycuma ilçesinde köprünün ayaklarının çökmesi ile sulara gömülen 9 kişiyi arayan ekip sayısı yeni gelen ekiplerle 250'ye çıktı. Havadan, karada

Jandarmalarda aramaya katıldı!

 

Ankara'dan gelen Jandarma Kurtarma Taburu balık adamları ve kıyı tarama ekibi de çalışmalara destek veriyor. 

 

Çaycuma ilçesinde köprünün ayaklarının çökmesi ile sulara gömülen 9 kişiyi arayan ekip sayısı yeni gelen ekiplerle 250'ye çıktı. Havadan, karadan ve su yüzeyinden yapılan aramalar ekiplerin görev dağılımı yapmasıyla devam ediyor. Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı'na bağlı Jandarma Kurtarma Taburu'ndan 26 kişilik ekip de dahil oldu. Saat 14.00 sularında ilçeye giriş yapan ekipler vakit kaybetmeden çalışmalara başladı. Ekipler, birisi sonar cihazlı iki zodyak botunu indirmek için ilk cesedin çıkarıldığı Düzköy mevkiine geldi. Şişirilen iki zodyak bot tamamı subay, astsubay ve uzman çavuştan oluşan ekiple suya indirildi. 

 

"SAYIMIZI ARTIRIP CESETLERE EN KISA ZAMANDA ULAŞMAK İSTİYORUZ"

 

Jandarma timinin gelmesiyle ekip sayısının 250'ye çıktığını dile getiren Zonguldak Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, ekip sayısını azaltmadan çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Ekiplerle koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Güngör, "Arkadaşlar, bugün Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı'na bağlı Jandarma Kurtarma Taburu'ndan 26 kişilik ekip geldi. Bunlardan 10 tanesi dalgıç, 14'ü kıyı arama ekibi, 2'si de sağlıkçı. Biraz sonra Ankara İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan da yine dalgıçlar ve kurtarma ekipleri gelecek. Arama kurtarma ekiplerimizde sayı 250 kişi oldu. Jandarma Kurtarma JAK timimiz buradan Saltukova Köprüsü'ne kadar arama tarama yapacak. Ankara'dan gelen ekip ise bulunduğumuz mevkiden Alagözler çakıl ocağına kadar olan kısmı tarayacak. Deniz polisimiz köprüden itibaren 7 kilometrelik alanı tarıyor. Saltukova köprüsünden aşağıya doğru İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ekipleri arama tarama çalışması gerçekleştiriyor. Sahil güvenlik komutanlığına bağlı ekipler arama çalışmasını su yüzeyinden devam ediyor. Ayrıca İstanbul'dan gelen Mahalli Gönüllüler Derneği köprünün alt kısmında kıyı kesimlerinde, jandarma ekiplerinin oluşturduğu timler var. Köprüden alt tarafta kıyı araması devam ediyor. Türkiye Taş Kömürü Kurumu ekibimizde üst taraftan kıyı taramasına devam ediyor. Yorulan ekibimiz olursa diğer illerden çağıracağımız AFAD ekipleriyle değiştirilecek. Ama arama kurtarma çalışması yapan ekiplerimizin sayısında kesinlikle azalma olmayacak." şeklinde konuştu.

 

Ankara'dan gelen Jandarma Kurtarma Taburu ekipleri, hazırlıklarını tamamladıktan sonra Filyos Çayı'na girdi. İlk olarak iç kesimde kalan koyda elle arama yöntemiyle çalışmayı başlatan ekipler, daha sonra botlarla arama kurtarma çalışmasına başladı. Aynı ekibin kıyı arama timi de ilk cesedin çıkarıldığı alandan itibaren kıyıda arama çalışması yapıyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler