Jandarmadan Trabzon'da yeni proje!

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı Trafik ekiplerince, Maçka ilçesinde ilkokul öğrencilerine sosyal sorumluluk kapsamında trafik bilincini aşılanmak amacıyla ”İyi Dersler Şoför Amca” projesi adı altında seminer verildi.Trafikte sorumluluk hareketi kapsamında

Jandarmadan Trabzon'da yeni proje!

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı Trafik ekiplerince, Maçka ilçesinde ilkokul öğrencilerine sosyal sorumluluk kapsamında trafik bilincini aşılanmak amacıyla ”İyi Dersler Şoför Amca” projesi adı altında seminer verildi.

Trafikte sorumluluk hareketi kapsamında hayata geçirilen “İyi Dersler Şoför Amca” projesiyle trafik güvenliği ile ilgili farkındalık oluşturulması ve trafik bilincinin aşılanması hedefleniyor. Konuyla ilgili olarak trafik ekiplerince öğrencilere trafik eğitiminin küçük yaştan itibaren trafik kurallarına uymanın hayatı kolaylaştıracağı konusunda sinevizyon gösterimi eşliğinde seminerler verildi. Seminerlerin ardından öğrencilere aileleri ile paylaşmaları maksadıyla Okul Servis araçlarında "Güvenli Yolculuk ve Ailemi Koruyorum” eğitim broşürleri dağıtıldı.

1-279.jpg

Ayrıca okul servis araçları şoförlerine de trafik güvenliği ve iletişim konusunda bilgi ve becerilerini arttırarak çocuklara davranışlarıyla doğru rol model olmalarını sağlayabilmek için eğitim verildi. Okul servis araçları ve şoförlerinin taşıma hizmetlerini düzenli ve güvenli hale getirmeleri için denetimler aralıksız devam ederken, eksiklikleri tespit edilen okul servis şoförlerine gerekli uyarı ve ikazlar yapıldı, uymayanlara ise cezai işlem uygulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler