"İyi baba olmak" kriteri

Türkmenistan'dan gelen haber dünya siyasetinde eşine az rastlanır türden. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov oğlunu trafik kazasına kurban veren bakanını görevden aldı. Enerji ve Sanayi Bakanı Yarmuhammet Orazguliyev'i görevinden eden iyi babalık ya

"İyi baba olmak" kriteri

Türkmenistan'dan gelen haber dünya siyasetinde eşine az rastlanır türden. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov oğlunu trafik kazasına kurban veren bakanını görevden aldı. Enerji ve Sanayi Bakanı Yarmuhammet Orazguliyev'i görevinden eden iyi babalık yapamaması. Türkmen basınında yer almayan habere göre, bakanın oğlu kaza sırasında içkiliydi.

Berdimuhamedov başkanlığında toplanan bakanlar kurulu toplantısında İçişleri Bakanı İskender Mulikov, üst düzey yöneticilerin çocuklarının karıştığı trafik kazalarıyla ilgili bilgi verdi. Raporu değerlendiren Devlet Başkanı Berdimuhamedov, "Hukuk devletimizde bu şekilde uygunsuz ve tasvip edilemez hareketlere prim vermeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Eğer bu tür olaylar tekrarlanırsa herkese gereken cezalar verilecektir. Özellikle üst düzey yöneticilerin, çocuklarının eğitimine ve ahlakına önem vermesi gerekmektedir. Kötü yetiştirilen çocuklar söz konusu kazada olduğu gibi trajik ve elim sonuçlara neden olur" yorumu yaptı.

Berdimuhammedov, kötü bir baba olduğu gerekçesiyle bakan Orazguliyev'in görevine son verdi. Bakan ise Devlet Başkanı Berdimuhamedov'dan özür diledi.

Bakanın oğlu ülkenin önemli yüksek öğretim kurumlardından Politeknik Enstistüsü'nde okuyordu. Okulun rektörü Hıdır Saparlıyev de Türkmen Devlet Başkanının gazabına uğradı. Görevini ihmal ettiği gerekçesiyle o da işinden oldu. Eğitim Bakanı Gülşat Mammedova'ya da sert kınama cezası verildi.

Görevden alınan bakan Orazguliyev iki ay önce yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde Berdimuhamedov'a rakip olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam