İtalyan şef Trabzon'da anneler için yemek yaptı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından “9 Mayıs Avrupa Günü” kutlamaları ve “Anneler Günü” etkinliği münasebetiyle İtalyan şef Claudio Chinali tarafından, “Annenize Bir Avrupa Yemeği Pişirin” etkinliği düzenlendi.    Z

İtalyan şef Trabzon'da anneler için yemek yaptı
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından “9 Mayıs Avrupa Günü” kutlamaları ve “Anneler Günü” etkinliği münasebetiyle İtalyan şef Claudio Chinali tarafından, “Annenize Bir Avrupa Yemeği Pişirin” etkinliği düzenlendi. 
 
Zağnos Paşa Konakları önünde düzenlenen etkinlikte bayanlar İtalyan Şef Claudio Chinali, hazırladığı yemeği ilgili ile izlerken Chinali de Türk mutfağının çok zengin olduğunu ancak dışarıda pek fazla tanınmadığını söyledi.
İtalyan mutfağının genellikle makarna ve pizzayla anıldığını ifade eden Chinali, “Türk kültürü dışarıda pek fazla meşhur değil, insanlar pek fazla bilmiyor. Türkiye’de inanılmaz fazla tatlar var, sanat var, kültür var, tarih çok var. Özellikle Osmanlı mutfağı çok zengin. Aslında İtalyan mutfağı ile Türk mutfağı arasında pek fazla fark yok” dedi.
 
Chinali, patates, peynir gibi farklı malzeme kullanarak hazırladığı makarnayı daha sonra salondakilere takdim ederken, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu da günün anısına İtalyan şef Claudio Chinali’ye plaket takdim etti.
 
1-970.jpg
 
2-415.jpg
 
3-205.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler