İstiklal marşını bilmiyorlar

Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı İstiklal Marşı'yla ilgili mikrofon uzatılan vatandaşlar, milli marşta geçen birçok kelimenin anlamını bilemedi. Bazılarının 'istiklal' kelimesini İstiklal Caddesi'ne benzetmesi ise düşündürdü.Cihan ekibi, 12 Mart 1921 ta

İstiklal marşını bilmiyorlar

Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı İstiklal Marşı'yla ilgili mikrofon uzatılan vatandaşlar, milli marşta geçen birçok kelimenin anlamını bilemedi. Bazılarının 'istiklal' kelimesini İstiklal Caddesi'ne benzetmesi ise düşündürdü.

Cihan ekibi, 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü nedeniyle, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde vatandaşlara mikrofon uzattı. Yıllarca 10 kıtasını ezberlemek için milletçe büyük gayret sarf edilen milli marşta geçen kelimelerin anlamı İstanbullular tarafından bilinmedi. Vatandaşlar, Türk milleti olarak milli marşımızın anlamının tam olarak bilinmediğine hemfikir oldu.

'Hüda, cüda, izmihlal, şüheda, istiklal' gibi birçok kelimenin bilinmediği ortaya çıktı. Birçok kişi bu kelimelerin anlamını bilmediğini söyledi. Bazılarının 'istiklal' kelimesini İstiklal Caddesi'ne benzetmesi ise düşündürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam