İstiklal Caddesi’nin kırık taşları

 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluş Günü nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstiklal Caddesi’nde düzenlenen ‘Şükran Yürüyüşü’nde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye İzcilik Federasyonu’n

İstiklal Caddesi’nin kırık taşları

 

6 Ekim İstanbul’un Kurtuluş Günü nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstiklal Caddesi’nde düzenlenen ‘Şükran Yürüyüşü’nde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye İzcilik Federasyonu’na bağlı itfaiye gönüllülerinin de bulunduğu izciler, İstiklal Caddesi’nde yürüdü. Galatasaray Lisesi önünde saat 09.30’da başlayan yürüyüşte habercilerin İstiklal Caddesi’nin bozulan parke taşlarını sorması üzerine Kadir Topbaş, “İstiklal Caddesi’ndeki alt yapı çalışmaları sona erdi. Yüzey kaplaması ile ilgili malzeme seçimine kısa sürede yapacağız. Yeraltından geçen kabloları kanala aldık. Artık İstiklal Caddesi yılda 40 defa kazılmayacak. İstiklal Caddesi artık İstanbul’a yakışır hale gelecek” dedi.
 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul’un kurtuluşuyla ilgili yürüyüş sırasında yaptığı açıklamada “Bugün güzel İstanbul’umuzun işgalden kurtuluşunun yıldönümü. Büyük imparatorluğumuza başkentlik yapmış, böylesine değerli bir şehrin tarihinin bir döneminde kısa süreliğine işgal görmesi hepimizin en büyük acısı. Bu acı ve işgal yıllarını hatırlayarak öncelikle bu güzel şehri kurtaran, ülkemizi kurtaran başta büyük Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimize rahmet ve minnetlerimizi bu vesile ile ifade ediyoruz. Bugün Büyükşehir Belediyemizin önderliğinde bir şükran yürüyüşü ile anıtımıza çelenk koymaya gidiyoruz. Burada bütün İstanbullular’ın ruhunu, işgal yıllarının acısını ve sıkıntısını hep birlikte yaşıyoruz. Bundan sonra geleceğe güçlü adımlarla, el ele, kol kola bir aradayız. En büyük gücümüz olan birliği ve beraberliği muhafaza etmek suretiyle şehrimizi geleceğe taşıyoruz. İstanbul’umuzu, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına, 2023’e çok güçlü bir şekilde hazırlayabilmenin çabası içersindeyiz. Bütün yöneticiler, halk, sivil toplum, yerel yönetimler bir gönül birliği içersinde bu aziz şehre, İstanbul’umuza sahip çıkma duygusu ile yürüyoruz. Tarihinde yaşadığı kısa dönemli acıları unutmadan, bundan sonra hep sevinçli, mutlu ve güçlü günlere birlikte yürüyüşümüzü sürdüreceğiz” dedi
 
 
Topluluk Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktıktan sonra İstiklal Marşı’nı okudu. Daha sonra vali Hüseyin Avni Mutlu ile Kadir Topbaş, törene katılan izcilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Kadir Topbaş’ın da izci selamı verdiği dikkat çekti.
 
 
İSTİKLAL CADDESİ’NİN KIRIK TAŞLARI
 
 
İstiklal Caddesi ile ilgili habercilerin sorusu üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Nostaljik tramvayın verdiği titreşim bütün kaplamaları söküyor, bozuyor. Yani harcın bağlayıcılık özelliğini koparıp atıyor. Bir türlü üzerinde malzeme tutmuyordu. Beton döktüğünüz zaman da devamlı kazılan bir cadde... Yılda en az 40 defa kazılıyor maalesef. Kablo geçişi, doğalgaz geçişi gibi. Bunlardan dolayı ciddi bir sıkıntı yaşandı. Biz yeraltındaki çalışmayı kurul kararlarını da almak suretiyle bitirdik. Yüzey kaplaması ile ilgili de yeni bir düzenleme yapıyoruz. Yolun her iki tarafında da sağlı sollu bir kanal geçiyor. Buradan elektrik kabloları geçecek. Bir daha İstiklal Caddesi kazılmayacak. Kablolar oradan geçecek. Artık bir daha da bu sıkıntıyı yaşamayacağımız . İstiklal Caddesi artık İstanbul’a yakışır hale gelecek. Sultanahmet’i gördünüz. Yaptık, gelenler de çok memnun. Burayı da böyle kalıcı, sıkıntı yaşamayacağımız bir hale getireceğiz” dedi. Habercilerin çalışmaların ne zaman biteceği Kadir Topbaş, “Kaplama çalışması için bir – iki malzeme ve döşeme seçimimiz var. Onunla ilgili önümüzde hafta heyetle birlikte yerinde göreceğiz. Beyoğlu Belediye Başkanı ile hangisi uygun diye karar vereceğiz. Ve hemen başlayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler