İşte Türk Messi!

 Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde yaşayan Nurgül ve Rafet Çeçen çifti dünyaya gelen erkek çocuklarına dünyaca ünlü futbolcu Messi’nin ismini verdi. Futbola yakın ilgi duyan Baba Rafet Çeçen, Barcelona’nın yıldızı Lionel Messi’ye olan hayranlığını, çocuğuna ‘

İşte Türk Messi!

 Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde yaşayan Nurgül ve Rafet Çeçen çifti dünyaya gelen erkek çocuklarına dünyaca ünlü futbolcu Messi’nin ismini verdi. Futbola yakın ilgi duyan Baba Rafet Çeçen, Barcelona’nın yıldızı Lionel Messi’ye olan hayranlığını, çocuğuna ‘Messi’nin ismini vererek gösterdi.

Nüfus Müdürlüğü’nden oğlunun kimliğini çıkartan Baba Rafet Çeçen, “Ben 10 yaşımdan beri futbola ilgi duyuyorum. Hatta futbolcu olmak istiyordum ama ilçemizde bizim dönemimizde futbolla ilgili eğitim veren, değer veren bir kurum olmadığı için o yıllarda içimde bir uhde kaldı. O zaman kendi kendime ileride evlenip de çocuğum olduğu zaman tekniği ile yaratıcılığıyla, zekiliğiyle ve efendiliğiyle dünyaya örnek bir futbolcunun ismini oğluma vereceğim diye söz verdim.

Messi’yi ise Barcelona’ya geldiği günden beri takip ediyorum. Messi, tam da benim düşündüğüm şekilde bir futbolcu olduğu için oğlumun ismini Ali Umut Messi Çeçen koydum. Bu kararıma ailemden ve yakın çevremden olumlu tepkiler aldım. Hatta eşim bile Barcelona maçlarını kaçırmıyor. Kayın validem ve kayın babam torunlarına Messi diye sesleniyorlar. Barcelona’nın Gölbaşı’ndaki ilk taraftarıyız. İnşallah oğlum büyüdüğü zaman Messi gibi tekniği ile yaratıcılığıyla, zekiliğiyle ve efendiliğiyle dünyaya örnek bir futbolcu olur tıpkı adaşı gibi. Önce Türkiye’ye sonrada Barcelona’ya hayırlı olur inşallah” dedi.

Kayınvalide Esma Düz, damadının çocuğun adını Messi kurmak için kendisine sorduğunu ve kendisinin itiraz etmediğini ifade etti.

Anne Nurgül Çeçen ise, “İki aylık hamile iken eşim isminin Ali olsun dedi. Beşinci ayında ise Umut olacağını söyledi. Dokuzuncu aya yakın bir dönemde ise ısrarla Barcelona’daki Messi’nin ismini koyacağını söyledi. Terettüt etmeden ‘evet’ dedim. Çevremizdekilerden olumsuz bir tepki almadık. Benim son zamanlarda Barcelona maçlarına ilgim oldu. Messi her gol attığında benimde oğlum karnımda tekme atıyordu” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam