İşte Türk 112'sinin azmi

 Muğla’nın Datça ilçesinde ikiz bebek bekleyen Yaşar çiftinin, anne karnındaki ikiz bebeklerinden Tuana hayatını kaybederken erkek olan Yalın için seferber olundu. Datça’da yaşayan 22 yaşındaki Eda Yaşar biri kız biri erkek olan ikiz bebeklere hamile kald

İşte Türk 112'sinin azmi

 

Muğla’nın Datça ilçesinde ikiz bebek bekleyen Yaşar çiftinin, anne karnındaki ikiz bebeklerinden Tuana hayatını kaybederken erkek olan Yalın için seferber olundu. 

Datça’da yaşayan 22 yaşındaki Eda Yaşar biri kız biri erkek olan ikiz bebeklere hamile kaldı. Doğumu yaklaşan anne adayı Eda Yaşar yakınları tarafından Marmaris Devlet Hastanesi’ne yatırıldı. Bir süre sonra ikizlerden kız olan Tuana anne karnında hayatını kaybederken doktorlar erkek olan Yalın Bebek için seferberlik başlattı. Eda Yaşar’ın erken doğrum riskini göz önünde bulunduran doktorlar anne adayının Ambulans helikopterle İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevkine karar verdi.

Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Tolga Çakmak; “Anne ve bebeğin durumu riskli olduğu için doğumdan sonra daha donanımlı bir yoğun bakım ünitesine ihtiyaç duyacaklardı. Bundan dolayı annenin İzmir’e nakline karar verildi. Bugün akşama kadar doğumun gerçekleşme ihtimali yüksek. Anne ve bebeğin hayati tehlikesi bulunduğu için nakli çok hızlı şekilde gerçekleştirdi” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler