İşte Sarai cinayetinde 1 numaralı zanlı!

İstanbul’da kayboluşunun 12’nci gününde Cankurtaran’daki sur kalıntıları içinde cesedi bulunan Amerikalı Sarai Sierra’nın katil zanlısı olarak polis, kâğıt toplayıcısı Z.’nin peşine düştü. Polis, cinayetin bir numaralı zanlısı olarak Z.’yi arıyorFotoğraf

İşte Sarai cinayetinde 1 numaralı zanlı!


İstanbul’da kayboluşunun 12’nci gününde Cankurtaran’daki sur kalıntıları içinde cesedi bulunan Amerikalı Sarai Sierra’nın katil zanlısı olarak polis, kâğıt toplayıcısı Z.’nin peşine düştü. Polis, cinayetin bir numaralı zanlısı olarak Z.’yi arıyor

Fotoğraf çekmek için 8 Ocak’ta geldiği İstanbul’da, 21 Ocak’ta kaybolan ve 2 Şubat günü Cankurtaran’daki sur kalıntıları içinde cesedi bulunan 33 yaşındaki Sarai Sierra cinayetinde İstanbul polisi önemli ipuçlarına ulaştı. MOBESE kameralarına takılan görüntüleri tek tek incelenen Sarai’nin en son 21 Ocak günü saat 13.15’te Sirkeci’de tek başına yürüdüğü belirlendi. 260 polis memurunun görev aldığı arama çalışması sonucu Kayıplar Büro Amirliği’ne bağlı ekip, Sarai’nin cesedini buldu.

53 KİŞİDEN DNA ÖRNEĞİ
Soruşturma kapsamında polisin ifadesine başvurduğu madde bağımlısı ve evsiz sayısı 23’e ulaşırken 53 kişiden DNA testi için kan ve doku örneği alındı. Sarai’nin cesedinin bulunduğu yere gelip gidenlerin tüm listesini çıkartan polis, Z. isimli bir kişinin aynı bölgede kâğıt topladığını belirledi. Şüpheli Z.’nin cinayetin ardından kayıplara karıştığı öğrenildi. Evsizlerin verdiği bilgi doğrultusunda eşkâli tespit edilen Z.’nin, Sarai Sierra’yı önce gasp ettiği, ardından tecavüze yeltendiği ancak kadının direnmesi üzerine cinayeti gerçekleştirdiği ihtimali mercek altına alındı. Polis, Z.’nin Sarai’yi yakın bir yerde öldürdükten sonra cesedin bulunmaması için aceleyle dehlize atmış olabileceğini belirtiyor. Sarai cinayetinde bir numaralı şüpheli olarak aranan kâğıt toplayıcısı 46 yaşındaki Z.’nin, Sarai’nin kaybolduğu gün üzeri toprak ve çamurlu halde görüldüğü, soranlaraysa “Surlardan düştüm” dediği öğrenildi.

‘Aldatsa bile evlenirdim’

Steven Sierra, eşi Sarai Sierra’nın İstanbul’da başka erkeklerle ilişkisi olduğu iddialarına karşı, “Söylenenler doğru olsa bile yine onunla evlenirdim” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler