İşte en güvenilen meslekler

İpsos Reid araştırma kuruluşunun Postmedia News için yaptığı anketin sonuçları açıklandı. Ankette en çok güvenilen meslek sıralamasında askerler yüzde 68 ile birinci olurken, onu yüzde 66 ile eczacılar, yüzde 63 ile doktorlar, yüzde 62 ile pilotlar, yüzde

İşte en güvenilen meslekler

İpsos Reid araştırma kuruluşunun Postmedia News için yaptığı anketin sonuçları açıklandı. Ankette en çok güvenilen meslek sıralamasında askerler yüzde 68 ile birinci olurken, onu yüzde 66 ile eczacılar, yüzde 63 ile doktorlar, yüzde 62 ile pilotlar, yüzde 58 ile öğretmenler, yüzde 55 ile polisler, yüzde 51 ile yargıçlar izledi.

Anket sıralamasında devamla diğer meslekler şöyle yer aldı: Kreş görevlileri yüzde 50, papazlar yüzde 45, oto tamircileri yüzde 33, gazeteciler yüzde 32, avukatlar yüzde 32, yerel politikacılar yüzde 30, sendikacılar yüzde 29, çevre eylemcileri yüzde 28, politikacılar yüzde 25 ve oto galericiler yüzde 20.

Kanada basınında şaşkınlığa neden olan anket sonuçları için bazı gazeteler, "oto tamircilerinin gerisindeyiz, ama en azından avukatların önündeyiz" değerlendirmesine yer verdi.

Anketle ilgili açıklamada bulunan İpsos Reid Sözcüsü Darrell Bricker, "Sonuçlar içindeki en önemli göstergelerden birisi, polislerin bir önceki ankete göre yüzde 18 oranında güven kaybına uğramaları ve yargıçların yüzde 51 gibi bir oranda kalmaları" dedi.

Bricker, halkın "hemen güvenmekten" kaçındığı iki meslek grubununsa doktorlar ve eczacılar olduğunu kaydetti. Darrell Bricker'a göre, askerlerin ilk sırada yer almasında Kanada ordusunun Afganistan'da görev yapması etkili oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler