İşte Atatürk'ün Suriye Vizyonu

Suriye'nin dün Akçakale'ye attığı bomba sonucu 5 kişinin hayatını kaybetmesi Suriye ile savaşa girme ihtimalini gündeme getirdi. Türkiye'nin Suriye'ye obüslerle karşılık vermesi ve Suriye ordusuna ait 34 askeri öldürmesi Türkiye'nin gündemine oturdu.İşte

İşte Atatürk'ün Suriye Vizyonu

Suriye'nin dün Akçakale'ye attığı bomba sonucu 5 kişinin hayatını kaybetmesi Suriye ile savaşa girme ihtimalini gündeme getirdi. Türkiye'nin Suriye'ye obüslerle karşılık vermesi ve Suriye ordusuna ait 34 askeri öldürmesi Türkiye'nin gündemine oturdu.

İşte Atatürk'ün Suriye Vizyonu...

Anadolu, Irak ve Suriye Milletleri birleşsin.Hükümet, bunun üzerine Irak'tan sonra Suriye'ye karşı da sınır ötesi harekat tezkeresi hazırladı. Hükümete sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkere, Meclis'te kapalı oturumda görüşüldü ve kabul edildi.

A haber Yayın Danışmanı Atılgan Bayar, Suriye ile savaşa girme konusunda kamuoyunu ikiye bölen bu durumu, Atatürk'ün Suriye- Filistin Milli Türk Teşkilatı ve hareket kumandanı Özdemir Bey'e yönergeyi gündeme getirerek yeni bir boyuta taşıdı. Yayınladığı baş yönergeye göre Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu, Irak ve Suriye milletlerinin birleşmesi idealini savunuyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler