İstanbul'da kar sürpirizi

Pendik Kaynarca'daki kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Uzmanlar, 'Asıl kış şimdi başladı' diyerek soğuk havaya dikkat çekti. Meteorolojiden ise bazı iller için yoğun kar yağışı uyarısı var.Kar yağışı Anadolu yakasında etkili oluyorİstanbul'da hava sıca

İstanbul'da kar sürpirizi

Pendik Kaynarca'daki kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Uzmanlar, 'Asıl kış şimdi başladı' diyerek soğuk havaya dikkat çekti. Meteorolojiden ise bazı iller için yoğun kar yağışı uyarısı var.

Kar yağışı Anadolu yakasında etkili oluyor

İstanbul'da hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte yağan kar, Anadolu yakasında etkili oluyor. Aniden bastıran kar nedeniyle yollar ve evlerin çatıları beyaza büründü. Yetkililer, kar yağışının aralıklarla devam edeceğini belirtti.

Meteoroloji, Türkiye'nin kuzeybatısında başlayan karla karışık yağmur ve kar halindeki yağışların etkisini artırarak akşam saatlerine kadar Trakya'da, öğle saatlerinden sonra Çanakkale'nin doğusu ile Eskişehir'in batısı arasındaki bölgede kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde görüleceğini belirterek, uyarıda bulundu.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Ülkemizin kuzeybatısında başlayan karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülen yağışların etkisini arttırarak akşam saatlerine kadar Trakya'da, öğle saatlerinden sonra ise Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir, Kütahya, Bursa'nın güney ve doğusu, Bilecik, Bolu ile Eskişehir'in batısında yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde devam etmesi beklendiğinden başta ulaşım olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

İSTANBUL GÜNE YAĞIŞLA UYANDI

İstanbul'da gece saatlerinden itibaren aralıklarla devam eden yağmur yağışı, sabah saatlerinde etkisini artırdı. İşlerine gitmek için evlerinden çıkan İstanbulluları yolda yakalayan yağmur, trafiğin yavaşlamasına neden oldu. Öte yandan sabah saatleri olmasına rağmen yağmur bulutları nedeniyle gün adeta geceye döndü. Sürücüler, araçlarının farlarını açarak trafikte ilerlemek zorunda kaldı.

UÇAKLAR YENİŞEHİR'E İNDİ

Marmara Bölgesi'nde etkili olan ve hızı saatte 60 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'na inemeyen Pegasus Hava Yolları'na ait Hatay, Antalya, İzmir ve Gaziantep'ten gelen 4 uçak Bursa Yenişehir Havaalanı'na iniş yaptı.

Fırtına nedeniyle Yenişehir Havaalanı'na inen uçakların, fırtına etkisini kaybettikten sonra İstanbul'a hareket etmeleri bekleniyor.

DOLU YAĞDI

Üsküdar'da sabah saatlerinde dolu yağışı etkili oldu. Sabah saatlerinden itibaren yağmurun ardından yağan ve yaklaşık 15 dakika süren dolu, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar sığınacak yer bulmak için koşturdu.

Fırtına Marmara'da deniz ulaşımını aksatıyor

Marmara Denizi'nde hızı saatte 60 kilometreye kadar ulaşan şiddetli lodos nedeniyle deniz otobüsü seferleri yapılamıyor.

Marmara Bölgesi bugünden itibaren yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisi altına girdi. Bölgede yağış öncesi etkili olan fırtına deniz ulaşımında aksamalara neden oldu. Hızı saatte 60 kilometreye kadar ulaşan fırtına nedeniyle iç hat seferlerinin tümünü iptal eden İDO, Bandirma- Yenikapi– Bostancı, Bursa- Armutlu, Armutlu- Yenikapı-Kadıköy, Bursa- Yenikapı- Kadiköy deniz otobüsü seferlerini de gerçekleştiremedi. Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi (BUDO) da, saat 07.00'den beri yine şiddetli fırtına nedeniyle Mudanya- Kabataş ve Kabataş- Mudanya seferlerini iptal etti.

ULUDAĞ'DA KAR 3 METRE

Öte yandan, Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı bu sabah 3 metre olarak ölçüldü. Lodosun etkisiyle hava sıcaklığının yükseldiği Uludağ'da yağışın aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMELERİ

Şiddetli lodos, Bursa kent merkezinde de hayatı olumsuz etkiliyor. Rüzgarın etkisiyle karbonmonoksit gazından zehirlenen çok sayıda kişi bu sabah hastaneye kaldırıldı. Çatı kiremitlerinin uçtuğu, ağaç dallarının kırıldığı Bursa kent merkezinde rüzgarın hızı 56 kilometreye çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam