İstanbul Arapların gözdesi

Arap ülkelerinden Türkiye’ye gelen turist sayısı her yıl istikrarlı olarak artıyor. 2010’da başlayan ‘Arap Baharı’ ile Arap ülkelerinde yaşayanların daha rahat seyahat etme imkanına kavuşmasının ardından İstanbul’a gelen Arap turist sayısındaki artış sürü

İstanbul Arapların gözdesi

Arap ülkelerinden Türkiye’ye gelen turist sayısı her yıl istikrarlı olarak artıyor. 2010’da başlayan ‘Arap Baharı’ ile Arap ülkelerinde yaşayanların daha rahat seyahat etme imkanına kavuşmasının ardından İstanbul’a gelen Arap turist sayısındaki artış sürüyor. 2010’dan beri artış grafiğine giren Türkiye’ye ve özellikle İstanbul’a olan Arap turist akınında bu yıl rekor kırılması bekleniyor.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda da yoğunluk gösteren Arap turistlere Arapça İstanbul haritası dağıtılıyor. Arap turistlerin Türkiye’de yaptığı alışverişler de esnafın yüzünü güldürüyor. Konaklama ve tekstil başta olmak üzere tatil döneminde harcama yapan turistlerin ekonomiye katkısı önemli ölçüde artış gösteriyor.

Arap ülkelerinden en çok turistin geldiği ülke Irak, İran ve Suudi Arabistan olurken onları Kuveyt, Libya, Lübnan izliyor. Arap turistlerin ilgi alanları arasında ise özellikle tarihi yarımada, cami ve İstanbul Boğazı öne çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler