İşsize 1000 TL maaş!

İşsizlere ve üniversite öğrencilerine müjde... Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), İşbaşı Eğitim Programı'na katılan işsizlere ve üniversitelilere aylık bin lira ödeme yapıyor. İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, İşbaşı Eğitim Programı'na katılanlara günlük ödenen m

İşsize 1000 TL maaş!

İşsizlere ve üniversite öğrencilerine müjde... Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), İşbaşı Eğitim Programı'na katılan işsizlere ve üniversitelilere aylık bin lira ödeme yapıyor. İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, İşbaşı Eğitim Programı'na katılanlara günlük ödenen miktarı 38 lira 48 kuruş yaptıklarını söyledi. Yazıcı, programa 15 yaşını tamamlamış işsizlerin ve üniversitelerin katılarak iş deneyimi kazanabileceklerini ve bunun karşılığında da aylık bin lira gelir elde edebileceklerini belirtti. Öğrencilerin Türkiye'nin her yerinde çalışacakları işyerini bulabileceklerini ya da kendilerine en yakın İŞKUR'a gelerek yardım alabileceklerini ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti:

SERTİFİKA ALIYORLAR
"Program en az 2 sigortalı çalıştıran işyerlerinde uygulanıyor ve işverene hiçbir maliyeti yok. Gençlerimiz hem para kazanacak hem de deneyim kazanacak. Program sonunda kendilerine sertifika veriyoruz." Bu programı özellikle genç işsizliğin azaltılması için önemsediklerini anlatan Yazıcı, "Ayrıca işverenlerimiz bu programa katılan kişileri istihdam ederlerse imalat sektöründe 42, diğer sektörlerde ise 30 ay boyunca işveren sigorta primlerini biz ödüyoruz" diye konuştu. Programa katılanlara İŞKUR'un yaptığı ödemeler dışında, programın düzenlendiği işveren de aylık brüt asgari ücretin yarısını geçmeyen ödemeler yapabiliyor.

NASIL BAŞVURULUR?
İşbaşı Eğitim Programı'na katılmak isteyenler, İŞKUR'un internet sayfasından başvuru yapabiliyor. Ayrıca Hizmet Merkezi veya İl Müdürlüğü'ne gidilerek de başvurulabiliyor. Program en fazla 160 fiili gün olarak düzenlenebiliyor. Eğitimler haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler