İsrail Maslahatgüzarı’ndan Atso’ya Ziyaret

 Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Barut, İsrail Maslahatgüzarı Amira Oron’u konuk etti. Antalya, ekonomi ve Antalya - İsrail arasındaki ticari çalışmalar üzerine yapılan görüşmede Maslahatgüzar Oron, ATSO Yönetimi

İsrail Maslahatgüzarı’ndan Atso’ya Ziyaret
 Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Barut, İsrail Maslahatgüzarı Amira Oron’u konuk etti. 
Antalya, ekonomi ve Antalya - İsrail arasındaki ticari çalışmalar üzerine yapılan görüşmede Maslahatgüzar Oron, ATSO Yönetimi ve üyelerini 13 ile 15 Ekim tarihleri arasında İsrail’de gerçekleştirilecek Su Teknolojileri Konferansı’na davet etti.
ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Barut, görüşmede ilk olarak Maslahatgüzar Oron’a ATSO ve oda tarihi hakkında bilgi verdi. ATSO’nun Türkiye’nin en köklü ticaret ve sanayi odalarından biri olduğunu söyleyen Barut, “133 yıllık bir kurum olarak 40 bini aşkın üyemiz bulunuyor. Oda olarak çalışmalarımızı Antalya ekonomisi ve Antalya için sürdürüyoruz” dedi. Antalya’nın yabancı ortaklı firmalarıyla ilgili bilgi vererek devam eden Barut, 40 bini aşkın üye içerisinde 3 bini aşkın yabancı ortaklı şirket bulunduğunu, bu firmalardan 24’ünün de İsrail ortaklı firmalar olduğunu söyledi. İsrail ile olan ticaret hacmiyle ile ilgili bilgi de veren Barut, 2014 yılında Türkiye’nin İsrail’e 2,9 milyar dolar ihracat yaparken 2,9 milyar dolar da İsrail’den ithalat yapıldığını ifade etti. Antalya’nın da İsrail ile yüksek bir iş hacmine sahip olduğunu söyleyen Sayman Üye Barut, Antalya’dan 2014 yılında yaklaşık 1 milyar dolar değerinde ihracat yapıldığını, İsrail’e yapılan ihracat tutarının 6,4 milyon dolar olarak gerçekleştiğini ve Antalya'ya 2014 yılında yapılan toplam ithalat tutarının ise 808 milyon dolar olduğunu, bunun da 21,4 milyon dolarlık bölümünün İsrail’den gerçekleştiğini hatırlattı.
Antalya ticaretinde lokomotif sektörlerin başında turizmin geldiğine işaret eden Barut, 2014 yılında 14 milyona yakın turist ağırlayan bir şehir olduklarını söyledi. Antalya’da 550 bin turistik yatak kapasitesi olduğuna vurgu yapan Barut, 5 yıldızlı da 351 tesis olduğunu kaydetti. Bu sayının İspanya, Yunanistan ve Mısır’da bulunan 5 yıldızlı otel sayısından daha fazla olduğunu vurgulayan Barut, Antalya’yı 2014 yılında 95 bine yakın İsrailli turist ziyaret ettiğini, bu yıl mayıs ayına kadar da 20 bini aşkın İsrailli turistin ağırlandığını bildirdi.
Antalya’nın tarımın başkenti olduğunu da belirten Hüseyin Barut, “Kesme çiçek ve örtü altı tarımsal üretimde Türkiye’de lider konumda yer alıyoruz. Türkiye’de tarımın başkenti Antalya’da, yılda 5 milyon tona yakın meyve-sebze ve bitkisel ürün, 2,3 milyon tondan fazla domates ile 500 milyon adet kesme çiçek yetişmektedir. Türkiye kesme çiçek ihracatının yüzde 90’ı Antalya’dan yapılmaktadır. Yıllık 2 milyon tondan fazla domates üretimimiz bulunmaktadır” diye konuştu.
Antalya Organize Sanayi Bölgesi ve Antalya Serbest Bölgesi konusunda da İsrail Maslahatgüzarı Amira Oron’u bilgilendiren Barut, Antalya OSB’nin Türkiye’nin en çevreci OSB’si konumunda olduğunu, Antalya Serbest Bölgesi'nin de yaptığı yat üretimiyle ününü, ülke sınırlarının dışına taşıdığını belirtti. Antalya'nın artık bir dünya markası haline geldiğini söyleyen Barut, Antalya’nın 2016 yılında Türkiye’nin ilk EXPO’suna ev sahipliği yapacağını hatırlatarak, 'Çiçek ve Çocuk' temalı Botanik EXPO 2016 Antalya'nın 23 Nisan’da başlayacağını ifade ederek, Maslahatgüzarı EXPO’ya davet etti.
 
ANTALYA ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEHİR
Antalya’da olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan İsrail Maslahatgüzarı Amira Oron ise, Antalya’nın tarım ve turizm yatırımları açısından çok önemli bir şehir olduğunu söyledi. Antalya’nın aldığı İsrailli turist sayısını da çok olumlu bulan Oron, iki ülke arasında yaşanan politik negatiflik ve siyasi krizlere rağmen Antalya’ya 95 bine yakın İsraillinin gelmesinin, şehrin turizm açısından ne kadar önemli olduğunun bir ispatı olduğunu belirtti.
Son olarak 13 ile 15 Ekim tarihleri arasında Tel Aviv’de gerçekleştirilecek olan WATEC İsrail Su Teknolojileri ve Çevre Kontrolü Fuar ve Konferansı’na davette bulunan İsrail Maslahatgüzarı Amira Oron, WATEC'in, su teknolojileri hakkında A’dan Z’ye bilgi alınabilen ve bu konudaki son teknolojik gelişmelerin görüldüğü bir fuar olduğuna dikkat çekti. Suyun tarımda kullanılmasından arıtılmasına, verimli su kullanımından su teknolojilerine kadar pek çok konuda bilgi veren konferanslar da düzenleneceğini kaydeden Oron, "Türkiye’de de tarım demek Antalya demek” ifadelerini kullandı. Organizasyona çok sayıda yabancı ülkeden temsilcilerin de katıldığını dile getiren Oron, Antalyalı yatırımcıların da bu fuar ve konferansa gelerek, hem iş görüşmeleri yürütüp hem de bu konudaki tüm yenilikleri yakından görebileceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam