İŞKUR'dan öğrenciye para desteği

İŞKUR Hatay İl Müdürü Ahmet Bulanık, proje sayesinde nitelikli iş gücü oluşturmanın yanında üniversite öğrencilerini iş hayatına hazırlayacaklarını söyledi. Bulanık, üniversite 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin iş deneyimi kazanarak mezun olacaklarını kaydetti

İŞKUR'dan öğrenciye para desteği

İŞKUR Hatay İl Müdürü Ahmet Bulanık, proje sayesinde nitelikli iş gücü oluşturmanın yanında üniversite öğrencilerini iş hayatına hazırlayacaklarını söyledi. Bulanık, üniversite 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin iş deneyimi kazanarak mezun olacaklarını kaydetti. Projenin İŞKUR Genel Müdürü tarafından açıklanmasının ardından Hatay İşkur İl Müdürlüğü olarak harekete geçtiklerini ve Mustafa Kemal Üniversitesi’yle bir protokol imzaladıklarını belirten Bulanık, şu bilgileri verdi:

"Amacımız istihdamı artırmak. Bu programla öğrencilerimizin çalışma hayatına intibakını sağlamak istiyoruz. Öğrenci mezun olacak çalışma hayatına atılacak ama hiçbir iş tecrübesi olmayacak."

"ÖĞRENCİLER İŞ HAYATINI TANIYOR"

"Öğrencilerimizi zorunlu veya zorunlu olmayan staj programına dahil etmiş oluyoruz, hem stajına sayılmış oluyor, hem çalışma hayatını tanıyor. Aynı zamanda meslek sahibi yapıyoruz.”

EN FAZLA 8 SAAT ÇALIŞACAK

Projeye katılan öğrencilere çalıştıkları gün başına 38.48 lira ücret verileceğini ifade eden Bulanık "Bu da bir öğrenci için gerçekten iyi bir cep harçlığı. Programa göre günde en az 5 en fazla 8 saat çalışılabilecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler