“İşkence Müzesi” görücüye çıktı

 Tarihi Arbat Sokağı’nda korku severleri bekleyen müzede eski Çarlık ve Sovyet dönemine ait işkence aletleri sergileniyor. İşkence yapan cezaevi görevlileri, üzerleri kan lekeli kuklalar müzenin parçaları arasında. Sergide bulunan aletler eski dönemlerde

“İşkence Müzesi” görücüye çıktı

 

Tarihi Arbat Sokağı’nda korku severleri bekleyen müzede eski Çarlık ve Sovyet dönemine ait işkence aletleri sergileniyor. İşkence yapan cezaevi görevlileri, üzerleri kan lekeli kuklalar müzenin parçaları arasında.

 

Sergide bulunan aletler eski dönemlerde yapılan çeşitli ceza yöntemlerini anlatıyor. Müzeye gelenler aletleri endişeyle izlerken müzenin kurucusu Valeri Pereverzev, “Ben bunlara sanat eserleri gibi bakıyorum, dizaynırlar tarafından çok yaratıcı eserler ortay konmuş. İşin sosyolojik ya da psikolojik boyutu ile ilgili değilim” diyerek katılımcıları sakinleştiriyor.

 

Müzede dünyanın çeşitli ülkelerinde uygulanan işkence yöntem ve aletlerini tanıtan bölüm de var. Sergide çeşitli dönemlere ait idam sehpaları, giyotin, demir zindanlar, özel hapishane ayakkabıları, idam ipleri, idamları gerçekleştiren cellatların orijinal fotoğrafları ve başka aletler de yer alıyor.

 

Müzenin bir köşesinde ise idam kararları ile ünlü dönemin Rus Çarları Deli Petro, 2. Katerina, 1. Aleksandr ve başkalarının resimleri süslüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam