İş yerinde öfkenizi kontrol etmenin 5 yolu

Son zamanlarda resmen Angry Birds’deki kuşlara benzedik. Herkes sinir krizleri geçiriyor. Sizin de bazen "lanet olsun böyle hayata" dediğiniz oluyor mu? Belki de sinir problemleriniz vardır.İngiliz Öfke Yönetimi Birliği kurucusu Mike Fisher, soğukkanlılığ

İş yerinde öfkenizi kontrol etmenin 5 yolu

Son zamanlarda resmen Angry Birds’deki kuşlara benzedik. Herkes sinir krizleri geçiriyor. Sizin de bazen "lanet olsun böyle hayata" dediğiniz oluyor mu? Belki de sinir problemleriniz vardır.

İngiliz Öfke Yönetimi Birliği kurucusu Mike Fisher, soğukkanlılığımızı nasıl koruyacağımızı özetledi.

PruHealth’in yapmış olduğu araştırmaya göre neredeyse yarımız iş arkadaşlarına çıkışıyor. %28’imiz ise işte insanlara bağırıyor, telefonu suratlarına kapatıyor, masalara sandalyelere vurup kırıyor.

Siz de iş yerinde çıngar çıkarmadan önce Fisher’ın tavsiyelerine kulak verseniz iyi olur.

1. İşaretleri fark edin

Daha ağır, derin nefes alma, sesin, ellerin, dizlerin titremesi ve nabızda yükselme sinir krizinin habercisidir.

2. Zihinsel sessiz yerinizi bulun

Gözlerinizi kapatın ve tamamen huzurlu olduğunuz bir yer hayal edin, son tatilinizdeki güzel bir mekan veya evinizde rahatlayabildiğiniz bir yer olabilir.

3. Seçeneklerinizin olduğunu hatırlayın

Eğer kaçabileceğiniz veya değiştirebileceğiniz bir durumsa hemen yapın. Mesela biri tramvayda çok yüksek sesle müzik dinliyorsa kulaklık takın.

4. Yazın

Sizi sinirlendiren olaylarla ilgili bir günlük tutun. Sorunlarınızı çözmekle kalmayıp sinirlenmenize sebep olan şeylerle ilgili bir kalıp keşfedip bunu değiştirmeye çalışabilirsiniz.

5. Akış sürecini uygulayın

Odaklanın: Derince diyaframdan nefes alın. Aşırı heyecanlanmanızı önlemek için her nefes alış 7 saniye, her nefes veriş 11 saniye sürmelidir.

Dinleyin: Çevrenizde gelişen olayı ya da karşınızdaki kişinin duygularını tamamıyla anlayabilmek için çaba gösterin ki o kişiyle empati yapabilesiniz.

Tarafsız olun: Durun, düşünün, büyük resme bakın ve acaba olayı fazla kişisel algılayıp algılamadığınızı kendinize sorun.

Bekleyin: Olayın heyecanıyla duygularınızı kontrol edemeyip sinirle cevap verebilirsiniz. Beklerken kendinize durumun 20 dakika sonra da bu kadar önemli olup olmayacağını sorun.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam