İran Trabzon'u bekliyor!

Ziyarette konuşan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Suat Hacısalihoğlu, İran heyetini Trabzon’da görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek Türkiye ve İran arasında birçok ortak nokta ve benzerlikler bulunduğunu söyledi. Hacısalihoğlu, “İki yıl önc

İran Trabzon'u bekliyor!

Ziyarette konuşan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Suat Hacısalihoğlu, İran heyetini Trabzon’da görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek Türkiye ve İran arasında birçok ortak nokta ve benzerlikler bulunduğunu söyledi. Hacısalihoğlu, “İki yıl önce İran’a geldiğimizde, iki şehir arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesini konuşmuştuk. Biz Tebriz’e 75 kişilik bir heyetle gelmiştik, şimdi sizi burada daha kalabalık bir heyetle görmekten büyük mutluluk duyduk. Demek ki birbirimize yakınlık duyuyoruz” dedi.

Karşılıklı ziyaretlerin sonuçlarını vermeye başladığını ifade eden Hacısalihoğlu, ”İlk etapta iki şehir arasında turizm faaliyetleri gelişti. Ticari konularda da işadamları arasında teklifler alınıp verilmeye başlandı. Bu daha önceki yıllarda yoktu. Demek ki geçen sürede işadamlarımız birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı buldular. Önümüzdeki yıllarda bu ilişkilerimizin çok daha iyi seviyede olacağını umuyoruz. Amacımız iki ülke arasında geleceğe dönük siyasi ve ticari ilişkilerin gelişmesidir. Tabii her şey bir anda olmaz bu bir süreçtir ve önümüzdeki günlerde ilerlemeler kaydedilecektir” diye konuştu.

Doğu Azerbaycan Ticaret Kurumu Başkanı Sadık Necefi ise “Doğu Azerbaycan eyaleti olarak bize Trabzon ile İran arasındaki ilişkileri artırmak için görev ve sorumluluk verdiler. Turizm, ticaret, transit taşımacılık ve lojistik gibi konularda Trabzon’u yakından takip ediyoruz. İran’a yapılan taşımacılıkta Trabzon’un öneminin farkındayız. Tabii Trabzonspor’u da yakından takip ediyoruz. Bizim Tebriz’deki futbol takımımızla Trabzonspor arasında bir dostluk maçı yapılmasını istiyoruz. Ortak turizm şirketleri kuralım, biz istiyoruz ki sadece İranlı turistler Türkiye’ye gitmesin, Türkiye’den de bizim ülkemize turist gelsin. Birlikte yatırım yapabileceğimiz alanlar ve konular var. Bu fırsatları değerlendirmeliyiz. Türkiye ile İran arasındaki ticaret hacmini de 30 milyar dolar seviyesine çıkartmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

İran-Türk İş Konseyi Başkanı ve Tebriz Ticaret Odası Başkanı Rahim Sadıkyan da, Trabzon ve Tebriz arasında turizm hareketliliğin artırılmasını istedi.

“Doğu Azerbaycan’dan Trabzon’a turist akmaya başladı, biz de Trabzon’dan Tebriz’e turist bekliyoruz” diyen Sadıkyan, Türk İran -İş Konseyi Eş Başkanı Ali Osman Ulusoy’dan da Tebriz’de bir otel yapmasını isteyerek böyle bir yatırım için bedava arsa vermeye hazır olduklarını söyledi.

Türk-İran İş Konseyi Başkanı Ali Osman Ulusoy ise Türkiye ve İran arasındaki ilişkilerin gelişme kaydettiğini ve gelecekte daha iyi olacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam