İntihar eden rektöre son görev

 Erzurum'da Atatürk Üniversitesi'ndeki lojmanında Cumartesi sabahı önce ilaç içip bileklerini kesen, sonrasında da 4'ncü kattaki evin balkonunda atlayarak intihar eden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak için Atatürk Üniversitesi'nde bir t

İntihar eden rektöre son görev

 

Erzurum'da Atatürk Üniversitesi'ndeki lojmanında Cumartesi sabahı önce ilaç içip bileklerini kesen, sonrasında da 4'ncü kattaki evin balkonunda atlayarak intihar eden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak için Atatürk Üniversitesi'nde bir tören düzenlendi. Tören boyunca Prof. Dr. Budak'ın eşi ve çocukları gözyaşlarına hakim olamadı. Törenin ardından gazetecilerin ‘intiharın nedeni eşinizin kullandığı iddia edilen ilaç mıydı?' şeklindeki sorusuna acılı eş Sibel Budak, "Bitkisel ilaçtı, onun yüzünden mi oldu bilemiyorum" cevabını verdi.
 
Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde bulunan 60 Nolu lojmanın dördüncü katında oturan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak, dün sabah saat 10.00 sıralarında ismi açıklanmayan bir ilaç içti. İlacın ardından mutfaktan aldığı bıçakla önce bileklerini kesen Prof. Dr. Budak, sonrasında da evinin balkonundan kendini boşluğa bıraktı. Hastaneye kaldırılan Budak, ameliyata alındı ama kurtarılamadı.
 
Budak için dün uzun yıllar görev yaptığı Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi A Salonu'nda bir tören düzenlendi. Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör"ü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Şimşek, Atatürk Üniversitesi Rektör yardımcıları, akademisyenler ile Budak'ın eşi Sibel, çocukları Semih (12), Aykan (17) ve yakınları katıldı.
 
Kültür Merkezi A Salonu'nun sahnesine konulan Prof. Dr. Gökhan Budak'ın Türk bayrağına sarılı naşı önünde yapılan konuşmalarda, yaşamına son veren rektörün kişiliği ve başarıları anlatıldı. Atatürk Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, ölümün her fani için kaçınılmaz bir son olduğunu belirterek,"Gökhan hocamız, ani ölümü ile hepimizi büyük üzüntüye sevk etti. Ancak ne var ki, bugün Gökhan hocamızın içinde bulunduğu tabuta bir gün bizler de gireceğiz. Hocamız, yardımseverliği, sevecenliği, çalışkanlığı, dürüstlüğü ve alanındaki başarılıları ile asla unutulmayacaktır" dedi.
 
Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Coşkun da 6 ay önce göreve gelen Prof. Dr. Budak'ın ani vefatının üzüntüsünü yaşadıklarını belirtirken, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek de Bayburt ve Erzurum ile birlikte Türkiye'nin önemli bir bilim adamını kaybettiğini söyledi.
 
Erzincan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu'nun yaptığı dua sonrası Prof. Dr. Gökhan Budak'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Olur ilçesine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler