İnsan tacircilerini kurtardı!

Aydın'ın Didim İlçesi'nde alabora olan kaçak teknesinden suya düşen ve Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılan 29 Suriyeliden 2'si, insan tacirliğinden gözaltına alındı.  Akköy Mahallesi Taşburun Limanı Mevkii'nden dün sabah denize açılarak yasa dışı yollar

İnsan tacircilerini kurtardı!

Aydın'ın Didim İlçesi'nde alabora olan kaçak teknesinden suya düşen ve Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılan 29 Suriyeliden 2'si, insan tacirliğinden gözaltına alındı. 

Akköy Mahallesi Taşburun Limanı Mevkii'nden dün sabah denize açılarak yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan Suriyeli grubun içinde bulunduğu tekne, iki mil gittikten sonra alabora oldu. Sahil güvenlik havadan ve karadan kurtarma çalışması başlattı. Suya düşen Suriyeli kaçaklardan 29'u Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Kayıp olduğu bildirilen biri 4 aylık bebek iki kişi için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Kurtarılan umut yolcuları da jandarmaya teslim edildi. Yapılan araştırma sonucu kurtarılanlar içinde bulunan Suriye uyruklu M.K ve R.S.'nin organizatör olduğu belirlendi. Gözaltına alınan iki zanlı, adliyeye sevk edildi. Zanlılar, savcılıkta alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 27 umut yolcusu da işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Kayıp biri bebek iki çocuk için öğlen saatlerine kadar arama çalışması sürdü. Ancak hava şartlarının olumsuz yönde değişmesi üzerine çalışmalara yarına kadar ara verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam