İnsan kemikleri çıkmaya devma ediyor!

Samsun’da inşaatın temel çalışması sırasında ortaya çıkan tarihi mezardaki kazı çalışmaları devam ederken, bugünkü kazı çalışmalarında toprak testi ve insan kemikleri bulundu.Samsun’un İlkadım ilçesi Kalkanca Mahallesi’ndeki arsada 8 katlı inşaat için tem

İnsan kemikleri çıkmaya devma ediyor!

Samsun’da inşaatın temel çalışması sırasında ortaya çıkan tarihi mezardaki kazı çalışmaları devam ederken, bugünkü kazı çalışmalarında toprak testi ve insan kemikleri bulundu.

Samsun’un İlkadım ilçesi Kalkanca Mahallesi’ndeki arsada 8 katlı inşaat için temel çalışması sırasında dün tarihi mezar ortaya çıktı. Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Müdürlüğü ekipleri üzerine toprak çökmüş olan tarihi mezarda kazı çalışması başlattı. Önceki gün başlayan kazı çalışmaları dün ve bugün de devam etti. Helenistlik dönemine ait olduğu ileri sürülen mezardaki kaza çalışmaları sırasında tarihi toprak testi ile gözyaşı şişeleri bulundu. Bugünkü kazı çalışmalarında toprak testi ve insan kemikleri bulundu. Kemiklerin mezarın farklı yerlerine dağılmış olarak bulunması dikkat çekti. Bir odanın yanı sıra mezar olduğu değerlendirilen 5 ayrı bölmedeki topraklar da boşaltıldı ve temizleme çalışması yapıldı. Bugünkü çalışmalar mesai bitiminde sona erdi. Kazı çalışmalarına yarın da devam edileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler