İnşaatta cinayet davasında 3 tahliye

KAYSERİ’de bir inşaattaki kavgada Mustafa Erarslan’ın (22) tüfekle vurularak öldürülmesiyle tutuklu 5 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmada 3 sanık tahliye oldu. Olay, 19 Nisan’da merkez Melikgazi İlçesi Anbar Mahallesi Gökova Sokak'ta saat 12.00'de

İnşaatta cinayet davasında 3 tahliye
KAYSERİ’de bir inşaattaki kavgada Mustafa Erarslan’ın (22) tüfekle vurularak öldürülmesiyle tutuklu 5 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmada 3 sanık tahliye oldu.
 
Olay, 19 Nisan’da merkez Melikgazi İlçesi Anbar Mahallesi Gökova Sokak'ta saat 12.00'de meydana geldi. İnşaatta ısı yalıtım işi yapan Anıl Erarslan, iddiaya göre inşaatın bekçisi Seyfettin Kaya ile (62) önce tartıştı, sonra dövdü. Bekçinin telefonla yakınlarına haber vermesiyle, olay yerine Kaya’nın kardeşleri Ayhan (42), Burhan (38), çocukları Yavuz (36) ve F. Kaya (17) geldi.
 
İnşaata gelen Seyfettin Kaya’nın yakınları ile Anıl Erarslan ve kardeşleri Mustafa, Cemalettin (19), kuzeni Umut Erarslan (19) ve Yavuz Altıntaş (28) arasında tekrar sözlü tartışma başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, iki grup birbirlerine taş, sopa ve demir çubuklarla saldırdı.
 
Bu sırada Yavuz Kaya, yanında getirdiği tüfekle iki el ateş etti. Tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği Mustafa Erarslan kaldırıldığı Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybederken, başından kalasla yaralanan ağabeyi Anıl ise, tedaviye alındı. Polisin yaptığı inceleme sonucunda gözaltına alınan Seyfettin, Ayhan, Burhan, Yavuz ve F. Kaya tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
SANIK, “İNŞAATIN İKİNCİ KATINDAN ATLADIM”
 
1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında, Ankara Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan F. Kaya, video konferans sistemi ile katılırken, iki tarafında diğer tüm sanıkları hazır bulundu. Mahkemede verdiği ifadesinde öldürme amacıyla ateş etmediğini savunan Yavuz Kaya, “Babam beni arayıp kavga ettiğini söyledi. Ben de amcamları arayıp haber verdim. Birlikte inşaata gittik. Olay yerine gittiğimizde, babam yerde yatıyordu. Daha sonra, karşı tarafla aramızda kavga çıktı. Karşılıklı olarak birbirimize taş attık. Ardından demir çubuklarla, babama ve amcamlara vurmaya başladılar. O sırada inşaatın ikinci katına kaçtım. Gruptan bazılarının beni kovalaması üzerine inşaatın ikinci katından atladım. Arabaya doğru koşup tüfeği aldım ve bir el havaya bir el de yere doğru ateş ettim. Öldürme niyetiyle ateş etmedim. Öyle olsa, oradaki herkesi öldürürdüm” dedi. Diğer sanıklar ise, suçsuz olduklarını ve tahliyelerini talep etti.
 
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Seyfettin, Ayhan ve Burhan Kaya’nın, tutuksuz yargılanmasına karar verirken, duruşmayı da eksiklerin giderilmesi için erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler