İnşaat işçisi ölürken hayat verdi!

Bursa’da çöken inşaatın altında kalarak hayatını kaybeden işçinin organları, nakil bekleyen 3 hastaya umut oldu.Edinilen bilgiye göre, 25 Haziran’da merkez Nilüfer ilçesi Beşevler Mahallesi Yıldırım Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, beton döktükleri

İnşaat işçisi ölürken hayat verdi!

Bursa’da çöken inşaatın altında kalarak hayatını kaybeden işçinin organları, nakil bekleyen 3 hastaya umut oldu.

Edinilen bilgiye göre, 25 Haziran’da merkez Nilüfer ilçesi Beşevler Mahallesi Yıldırım Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, beton döktükleri inşaata çimento kuruması için emniyet şeridi çekmek isteyen inşaat işçisi Mevlüt Aktürk ile müteahhidin arkadaşı Serdar Tekin çöken inşaat yığınlarının altında kaldı. Ekiplerin operasyonuyla yaş betonların arasından çıkartılan iki yaralı, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

İNŞAATINDA ÇALIŞTIĞI HASTANEDE TEDAVİ ALTINA ALINDI

Yıllar önce inşaatında çalıştığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan 45 yaşındaki Mevlüt Aktürk, günlerdir süren ölüm kalım savaşına yenik düştü. Beyin ölümü gerçekleşen bir çocuk babası Aktürk’ün ailesi, 5 yaşında bir kızı olması sebebiyle zor bir karar verdi. Sağlığında da organlarının bağışlanmasını vasiyet eden adamın karaciğeri, böbrek ve korneaları nakil bekleyen hastalara umut oldu.

KARACİĞER 18 YAŞINDAKİ BİR GENCE NAKLEDİLDİ

Gece yarısı gerçekleştirilen operasyonla ameliyata alınan Aktürk’ün karaciğeri, 2 ay önce bağışıklık sistemi felç olunca Zonguldak’tan tedaviye gelen 18 yaşındaki Mahmut Haktan Fidanbey’e nakledildi. Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ekrem Kaya tarafından başarılı bir operasyonla nakil gerçekleştirilen gencin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

“HAYATA YENİDEN TUTUNMA ŞANSI ELDE ETTİ”

Başarılı geçen operasyonu yürüten Prof. Dr. Ekrem Kaya, “Aktürk ailesi hayatını kaybeden yakınlarının organlarını bağışlayarak, nakil bekleyen hastalarımıza büyük bir ödül verdi, onlara yeni bir hayat bağışladı. Karaciğer, yaklaşık 2 aydır hastanemizde yatmakta olan 18 yaşında bir gence uydu. Kendisi burada tedavi gördüğü serinin yüzde 70’i şuuru kapalı bir şekilde yoğun bakımda geçirmişti. Durumu çok ağırdı. Organ nakli olmadan yoğun bakımdan çıkması mümkün değildi. Büyük bir insanlık örneğiyle hayata yeniden tutunma şansını elde etmiş oldu” dedi.

“NAKİL BEKLEYEN KİŞİ, HAYATINI KAYBEDEN KARDEŞİM DE OLABİLİRDİ”

Bu arada ölen inşaat işçisinin ağabeyi Şeref Aktürk, “Başka kardeşlerimize yardımcı olabildiysek ne mutlu. Nakil hususunda herkesin daha duyarlı olmasını istiyorum. Ölen kardeşimin 5 yaşında bir kızı vardı. Kardeşim de bu hastanenin yapım inşaatında da çalışmıştı. O da organlarının bağışlanmasını istedi. Ben de, benim kardeşim de nakil bekleyebilirdi. O kadar kişi sırada bekliyor ki insan görse içi parçalanıyor” diye konuştu.

“HERKES ORGAN NAKLİ KONUSUNDA DUYARLI OLMALI”

Karaciğer nakli yapılan Mahmut Haktan Fidanboy’un babası Zafer Fidanboy, Zonguldak’tan tedavi için 8 Mayıs’ta Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne geldiğini kaydederek, “Çocuğumun bağışıklık sistemi yok olmuştu. Buraya sarılık teşhisi ile geldik. Çok zor günler geçirdik. 15 gün önce oğlumun tüm organlarının iflas ettiğini kendi gözlerimle gördüm. Fakat çocuk kliniğindeki doktor arkadaşlarımın başarısıyla rehabilitasyona başladık. 40 günlük tedavinin ardından çocuğum canlandı, yeniden yemek yemeye başladı. Nakilden söz ettiler o zaman kadar organ nakli ile ilgili hiçbir bilgimiz yoktu. Tüm insanların organ bağışı yapmasını istiyorum. Ben bütün aileme bütün arkadaşlarıma tüm çevreme organ naklini öneriyorum” diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Organ Nakil Sorumlusu Sariye Keskin ile Organ Nakil Koordinatörü Rafet Oflaz da nakli yapan Aktürk ailesine teşekkür etti.

Bu arada Aktürk’ün böbrekleri için 8 ayrı diyaliz hastası hastaneye çağrıldı. Yapılan incelemenin ardından böbrekler uygun hastaya nakledilecek. Ayrıca işçinin iki korneası da görme sıkıntısı çeken hastalara ışık olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam