İnşaat işçilerinin maaş eylemi

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde bir öğrenci yurdu inşaatında çalışan işçiler, 4 aydır maaşlarını alamadıkları iddiasıyla eylem yaptı.İnşaat önünde toplanan bir grup işçi, çeşitli dövizler taşıdı, sloganlar atarak çalışmaları yürüten firmaya tepki gösterdi.S

İnşaat işçilerinin maaş eylemi

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde bir öğrenci yurdu inşaatında çalışan işçiler, 4 aydır maaşlarını alamadıkları iddiasıyla eylem yaptı.

İnşaat önünde toplanan bir grup işçi, çeşitli dövizler taşıdı, sloganlar atarak çalışmaları yürüten firmaya tepki gösterdi.

Sivas'tan Devrek’e çalışmaya geldiğini belirten Seyfettin Karakaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 aydır maaşını alamadığını öne sürerek, yaşanan sıkıntı nedeniyle çok sayıda arkadaşının memleketine geri döndüğünü söyledi.

Sadece haklarını istediklerini belirten Karakaya, "Ücretlerimiz verilmediği gibi jandarma zoruyla bizi inşaattan attırmaya çalışıyorlar. Sadece hakkımızı istiyoruz. Bizim alacaklarımızı ödesinler, buradan çekip gideriz” dedi.

İşçilerden Yusuf Ziya Polat da işi yürüten firmanın başka şantiyelerinde de aynı sorunun yaşandığını ileri sürerek yetkililerden yardım beklediklerini kaydetti.

Şantiye Şefi Davut Gerçekçioğlu ise işçilerin taşeron firmada çalıştığını belirterek, "Firmamız taşerona gerekli ödemeyi yaptı. İşçilerin alacağı varsa bizden kaynaklanmıyor. Sorun çalıştıkları taşeron firmayla ilgilidir" diye konuştu.

Eylem sırasında jandarma ekipleri, şantiyede güvenlik önlemi aldı.

İşçiler daha sonra dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler