İngiltere bu Türk'ün peşinde!

 İngiliz hükümeti aralarında Kıbrıslı Türk Timur Mehmet'in de olduğu vergi yüzsüzlerinin peşine düştü.  20 kişilik listede yer alan 39 yaşındaki Timur Mehmet'in 25 milyon sterlinlik KDV borcu bulunuyor Bütçe dengesini korumaya çalışan Avrupa ülkeleri verg

İngiltere bu Türk'ün peşinde!

 

İngiliz hükümeti aralarında Kıbrıslı Türk Timur Mehmet'in de olduğu vergi yüzsüzlerinin peşine düştü.  20 kişilik listede yer alan 39 yaşındaki Timur Mehmet'in 25 milyon sterlinlik KDV borcu bulunuyor Bütçe dengesini korumaya çalışan Avrupa ülkeleri vergi kaçıranlara karşı giderek daha sert önlemler alıyor.

 

 

Bu çabanın son örneğini İngiliz hükümeti en çok aranan 20 vergi yüzsüzünü afişe ederek gösterdi. Majestelerinin Gümrük ve Vergi Ofisi (HMRC) tarafından yapılan açıklamaya göre afişe edilen 20 kişinin devlete 765 milyon sterlin vergi borcu bulunuyor. 20 kişilik listenin tepesinde ülkeye 2.2 ton kaçak tütün sokarak devleti 200 milyon sterlin zarara uğratan Pakistan asıllı Hüseyin Esad Chohan oturdu.

 

YAKALANIRSA 8 YIL HAPİS YATACAK

Listenin dikkat çeken isimlerinden 39 yaşındaki Kıbrıs Türkü Timur Mehmet'in ise suçu ayrıntılı bir biçimde açıklanmazken HMRC 25 milyon sterlinlik KDV borcu olduğunu beyan etti. Timur Mehmet 2008'de bu borcu yüzünden açılan davanın hemen öncesinde ülkeden kaçmış.

 

Yokluğunda devam eden davada 8 yıl hapis cezasına çarptırılan Timur Mehmet'in Kıbrıs'ta olduğu tahmin ediliyor. İngiltere Gümrük ve Vergi Ofisi, 20 kişilik 'utanç listesi'yle birlikte kurumun telefonlarını da yayınlayarak bu kişileri görenlerin ihbar etmesini istedi.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam