İnanılmaz plan vahşi cinayet

Eşinin ve genç aşığının hazırladığı şeytani planla can verirken, ihanet oyunun en masum rolünü üstlendiğinden habersizdi. Katili vücuduna defalarca bıçak saplıyor, O ise kurtulma umuduyla son nefeste yardım çığlığı atıp, kapıya doğru sürünüyordu…  Ankara’

İnanılmaz plan vahşi cinayet

Eşinin ve genç aşığının hazırladığı şeytani planla can verirken, ihanet oyunun en masum rolünü üstlendiğinden habersizdi. 

Katili vücuduna defalarca bıçak saplıyor, O ise kurtulma umuduyla son nefeste yardım çığlığı atıp, kapıya doğru sürünüyordu… 
 
Ankara’da yaşayan 54 yaşındaki Osman Nuri Çelebi’nin en büyük hasretiydi Antalya’ya gelin gönderdiği kızı Hacer. Kızı evlendikten sonra emekli olan Çelebi, artık sık sık Antalya’ya gidiyor, hasretini biraz olsun dindirmeye çalışıyordu. Kendisinden 10 yaş küçük eşi Safiye Çelebi’yle son bir yıldır sorunlar yaşasa da, 24 yıllık yuvasını dağıtmak istemiyordu. Safiye Çelebi ise her geçen gün daha fazla uzaklaştığı eşinden boşanıp, yeni bir hayata başlamanın hayalini kuruyordu.
 
TV’deki alt yazıdan tanıştılar
 
Eşinin eve geç geldiği bir gece Safiye’nin dikkatini, televizyonda yayın yapan müzik kanalında, arkadaş arayanların cep telefonu numaralarının verildiği alt yazılar çekti. Uzun süre yazıları takip eden kadın, hayatına renk katmaya ve yeni heyecanla yaşamaya kararlıydı. Not aldığı ilk numarayı cep telefonundan tereddüt etmeden aradı. Bir süre çalan telefona Mersin Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Şuayip Şen cevap verdi. Safiye hiç tanımadığı Şuayip’le sohbet etmeye başladı. Birkaç dakika süren tanışma diyalogunun ardından özel hayatlarına dair her şeyi paylaşmaya başladılar. Konuşma üç saati doldurduğunda Safiye, henüz yeni tanıştığı üniversiteli genci Ankara’ya davet etti. Şuayip, bu teklifi kabul ederek hafta sonunda geleceğini söyledi. Yasak ilişkinin ilk adımları böylece atıldı.
 
Safiye, bir yandan henüz boşanmadığı eşine ihanet ettiğini düşünerek suçluluk hissediyor, diğer yandan yaşadığı heyecanın devam etmesini istiyordu. 
 
Buluşup birlikte oldular
 
Zihnindeki onca soruya rağmen Safiye, hafta sonu olduğunda Ankara’ya gelen Şuayip’le kaldığı otelde buluştu. İkili uzun süre sohbet ettikten sonra birlikte oldu. Telefon konuşmasıyla başlayan ilişki artık içinden çıkılmaz bir hale gelmişti.
 
Mutluluğu yeniden bulduğunu düşünen kadın, artık eşinden daha da uzaklaşıyor, genç aşığıyla birlikte olmanın planlarını yapıyordu. Gizli buluşmalar her şeyden habersiz yuvasının dağılmaması için mücadele eden Osman Nuri Çelebi’ye söylenen yalanlarla aylarca devam etti. Son kez 21 Temmuz’da buluşan ikili, boşanma konusu açıldığında tartışmaya başladı. Safiye, genç sevgilisine aralarındaki tek engelin eşi olduğunu söyledi. Şuayip bunun üzerine, “O zaman boşan ve Mersin’de benimle yaşa” dedi. 
 
Cinayet planı
 
Safiye ise boşanması halinde eşine ait gayrimenkullerden yararlanamayacağını ve başka bir çözüm bulmaları gerektiğini söyledi. Şuayip bir süre düşündü ve “Ne yapmamız gerekiyor?” diye sordu. Aşığı hiç düşünmeden, üniversiteli gencin yüzüne bakarak “Öldürelim” yanıtını verdi. Genç adam sevgilisinin bu önerisinin önce şaka olduğunu düşünerek gülümsedi. Ancak Safiye cinayetle ilgili planı hazırladığını söyleyince, Şuayip teklifin ciddi olduğunu anladı ve önce karşı çıktı. 
 
Yakalanmaları halinde hayatlarının geri kalanını cezaevinde geçireceklerini söyleyen genç adam, “Benim geleceğe dair birçok hayalim var. Cezaevine girmek istemiyorum. Sen gerçekten ciddi misin?” diye sordu. Cinayeti işlemek için birçok nedenlerinin olduğunu ve eşini ortadan kaldırmaları halinde kendisine kalacak mirasla mutlu olabileceklerini anlatan Safiye ise, “Benim geleceğimde sen varsın. Eşimi öldürüp kurtulalım” yanıtını verdi.
 
Bir süre sonra Safiye, eşini öldürmeye ikna ettiği sevgilisine cinayet planını anlattı. Plana göre Şuayip, Osman Nuri Çelebi’yi, Antalya’da yaşayan kızının evinde öldürülüp, olaya hırsızlık suçu verecekti.
 
Plan kusursuz işledi 
 
Birkaç hafta sonra Çelebi çifti, Antalya’da yaşayan kızlarının yanına gitti. Şuayip ise, sevgilisinin kızının bulunduğu evin yakınlarındaki bir pansiyona yerleşti. İkilinin şeytani planı artık kusursuz ilerliyordu. Aşığıyla son kez Antalya’da buluşan Safiye, O’na kızının evinin yedek anahtarını vererek, “Bu gece dünürlerimize gidiyoruz. Ev boş olacak. Eşimi ilaçlarımı alması için eve göndereceğim. Sende öldüreceksin” dedi. 
 
Cinayet için bıçak alan Şuayip, sevgilisi telefon ettiğinde yedek anahtarla gizlice boş eve girdi. Heyecandan titriyor, yakalanmaktan korkuyordu. 
Kızı ve damadıyla birlikte dünürlerine misafir olan Safiye, birkaç saat sonra fenalaştığını söylediği eşinden, evde unuttuğu mide ilaçlarını getirmesini istedi. Osman Nuri Çelebi, her şeyden habersiz evin anahtarını aldı. 
 
Boğazını kesti
 
“Birkaç dakikaya geliyorum” diyerek birkaç blok ötedeki eve gitti. Kapıyı açan Çelebi, televizyondan sesler geldiğini fark ederek, salona doğru yöneldi. Bu sırada kapı arkasına saklanan Şuayip, elindeki büyük bıçağı Çelebi’nin sırtına sapladı. Acıyla bağıran Çelebi, katiline doğru eliyle hamle yaptı. Ancak Şuayip bıçağı, ard arda saplamaya devam ediyordu. Kanlar içinde yere yığılan Osman Nuri Çelebi, kapıya doğru yardım çığlıklarıyla sürünürken, gözü adeta kan bürüyen Şuayip sevgilisinin kocasının boğazını keserek öldürdü.
 
Çelebi’nin cep telefonunu aldıktan sonra evi dağıtıp hırsızlık süsü veren genç adam daha sonra buradan ayrıldı. Babasının uzun süre dönmemesi üzerine, eşiyle birlikte evlerine giden Hacer, Osman Nuri Çelebi’nin cesediyle karşılaştı. 
 
Kapıda zorlama olmaması polisi şüphelendirdi
 
Olay yerine gelen Antalya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektifleri, Çelebi’nin cep telefonu çalınmış ve evin dağınık olmasına rağmen, kapıda en ufak zorlama izi bulamadı. Cinayeti, Çelebi’yi tanıyan birinin işlemiş olabileceğini değerlendiren dedektifler, aile bireylerinin tamamının ifadelerine başvurdu. 
Safiye Çelebi’nin tedirgin tavırları ve ifadesindeki çelişkileri onu şüpheli yapmasına rağmen, suçlayacak herhangi bir delilleri yoktu. Serbest bırakılan Çelebi, eşinin cenazesini timsah göz yaşlarıyla toprağa vererek, hayatına hiçbir şey olmamış gibi devam etti.
 
Dedektifler bu arada Safiye Çelebi’nin son bir yıla ait tüm telefon kayıtlarını incelemeye aldı. Şüphelinin, Mersin’de yaşayan Şuayip Şen’le sık sık görüştüğünü belirleyen polis, aynı numaranın cinayet günü Antalya’daki baz istasyonlarında da sinyal verdiğini tespit etti.
 
Dedektifler cinayetin önemli bir kısmını çözmüş, sıra şüphelilerin yakalanmasına gelmişti. Safiye’nin verdiği paralarla Ankara’da kendisine bir ev kiralayan Şuayip Şen düzenlenen operasyonla yakalandı. Aynı dakikalarda kocasını öldürten sevgilisi de gözaltına alındı. İkili hem emniyetteki ifadelerinde, hem de savcılıkta cinayeti işlediklerini itiraf etti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam