İmam yoldan çıktı !

 Konya polisinin, araçların internetten satılık ilanını takip ederek, dolandırıcılık olaylarına karıştığı öne sürülen suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. İki örgüt liderinden birinin Konya'nın Bozkır ilçesinde imam olduğ

İmam yoldan çıktı !

 

Konya polisinin, araçların internetten satılık ilanını takip ederek, dolandırıcılık olaylarına karıştığı öne sürülen suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. İki örgüt liderinden birinin Konya'nın Bozkır ilçesinde imam olduğu öğrenildi.
 
Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, çok sayıda kişinin araçlarının internetten dolandırıcılık yöntemiyle alındığı bilgisine ulaşınca harekete geçti.
 
Cumhuriyet savcılığı yapılan koordineli çalışma sonunda Konya polisi operasyon için düğmeye bastı. Konya merkezli, Kütahya, Antalya ve Kars'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda iki örgüt liderinin de aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. Örgüt liderlerinden birinin Konya'nın Bozkır ilçesinde imam olarak görev yaptığı öğrenildi. Öte yandan örgütün en genç üyesi olan Ali. S de çaldığı bir otomobille Antalya da tatil yapaken polis tarafından gözaltına alındı.
 
60 ayrı olayın aydınlatıldığı operasyonda, 10'u parçalara ayrılmış halde 50 araç ele geçirildi. Şüphelilerin devren satılık ilanı olan 10 iş yerini de aynı yöntemle aldıkları belirtildi. Müşterilerin zaaflarından faydalanarak bazı araçları üzerlerine bile almayı başaran şüpheliler hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "başkasının aracını parçalamak", "oto hırsızlığı" ve "nitelikli dolandırıcılıktan işlem yapılacağı öğrenildi.
 
SENET VERİP ARAÇLARI ALMIŞLAR
 
Öte yandan İddialara göre, internetten araçların satılık ilanını takip eden suç örgütü elemanları, telefonla ulaştıkları araç sahibiyle buluşarak araç için pazarlık yapıyorlar.
 
Araç satıcısının güvenini kazanan örgüt üyeleri senet karşılığı aracı alarak uzaklaşıyorlar. Daha sonra kendisine ulaşan araç sahibine aracı sattığını ve parasını almayı beklediğini ifade ediyor.
 
Alacağını alamayan araç sahibi, senedin günü geçtiğinde ve karşısında muhatap olacağı kimseyi bulamayınca dolandırıldığını anlayarak, savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Ancak savcılıkça, senetteki tüm bilgilerin doğru olması ve karşılıklı alışverişten dolayı ortada bir dolandırıcılığın oluşmadığı kanaatiyle takipsizlik kararı veriliyor.
 
Örgütün bu yöntemle yaklaşık 1 milyon lira haksız kazanç elde ettiği belirtildi. Zanlılar ifadeleri alındıktan sonra Adliye ye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler