İmam çözümü bakın nasıl buldu?

Adana'da bir köyde cenazeleri yıkayacak kadın bulunamayınca imam, kadınlara 2 haftalık cenaze yıkama kursu düzenledi. İmam, kursun ardından uygulamanın başarısını test etmek için minare ilanı ile kadınlara çağrıda bulunarak cenaze yıkama tatbikatı yaptırd

İmam çözümü bakın nasıl buldu?

Adana'da bir köyde cenazeleri yıkayacak kadın bulunamayınca imam, kadınlara 2 haftalık cenaze yıkama kursu düzenledi. İmam, kursun ardından uygulamanın başarısını test etmek için minare ilanı ile kadınlara çağrıda bulunarak cenaze yıkama tatbikatı yaptırdı. 

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde bağlı Paşa köyünde daha önce camide köy halkına okuma-yazma kursu açan imam Cemil Teyyare, kadın cenazesinde kadını yıkayacak kimse bulunamayınca bu kez de kadınlara yönelik cenaze yıkama kursu başlattı. 
 
İmam Teyyare, kursa katılan 15 kadına 2 hafta boyunca bir cansız manken üzerinde cenazenin nasıl yıkanacağını ve nasıl kefenleneceğini anlattı. İmam, 2 haftalık kursun ardından minareden "cenaze yıkama kursu sonucunda bugün cenaze yıkama tatbikatı yapılacaktır. Kursa katılan herkesin camiye gelmesi rica olunur" anonsu ile kadınları tatbikata çağırdı. Anonsu duyan kadınlar hemen camiye geldi. Kadınlar imamın hazırladığı senaryo gereği camide ölen ve üzeri örtülmüş cenazeyi buradan alarak yıkamak için caminin avlusuna çıkardı. Musalla taşı yerine geçen masanın üzerine konulan temsili cenaze, daha sonra imamın yardımıyla kadınlar tarafından yıkanmaya başlandı.
 
İmam, kadınlara cenazeyi yıkarken nelere dikkat etmeleri gerektiğini tek tek anlattı. kadınlar cenazeyi yıkadıktan sonra kefenlemeyi de gerçekleştirilerek toprağa verilecek hale getirdi. Bu arada kadınlar cenazeyi yıkarken köyün erkekleri de onları meraklı gözlerle seyretti.
 
"ARTIK KADINLARIMIZ TÜRKİYE'NİN HER TARAFINDA GÖREV ALABİLİR"
 
İmama Teyyare, bir gereklilik olduğu için bu kursu açtığını belirterek, "Ben daha önce okuma-yazma kursu açmıştım köyde okuma-yazma bilmeyen kalmasın diye. Şimdi ise ölen kadınları yıkayacak kadın bulamadığımız için ve doğal afetlerde toplu ölümlerde çok ihtiyaç duyulduğu için kadınlara 2 hafta cenaze yıkama kursu açtım. Kursta bir cenazenin nasıl yıkanacağını ve kefenleneceğini anlattım.
 
Kurs sonunda ise kadınların bunu öğrenip öğrenmediğini sınamak için cenaze yıkama tatbikatı gerçekleştirdik. Kadınlarımız cenaze yıkama işini tam olarak öğrendiklerini bize gösterdiler. Bundan sonraki aşamada 2. etapta ise erkeklere cenaze yıkama kursu açıp onlara da bu işi öğretmek istiyorum. Artık bizim kadınlarımız Türkiye'nin her tarafında cenaze yıkayabilir" dedi.
 
Kursiyer Serap Özer (43), cenaze yıkama kursuna katıldıktan sonra tatbikat yaptıklarını belirterek, "Cenaze yıkama kursunu ilk duyduğunda çok garip oldum. Çünkü daha önce dikiş-nakış kursu ve diğer kurslara gittim ama böyle bir kursu ilk defa duymuştum. Hocam bizi ikna etti bizde kursa katıldık. Kursa devam ettikçe alıştık ve artık kendi cenazemizi kendimiz yıkar hale geldik" diye konuştu.
 
21 yaşındaki Melek Teyyare ise cenaze yıkama kursu açıldığını duyunca tüylerinin ürperdiğini ancak kursa katıldıktan sonra alıştığını böyle bir kursu başka bir yerde duymadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam