İlköğretim öğrencisine tecavüz!

Çorum'da 13 yaşındaki ilköğretim öğrencisi F.Ş.'ye tecavüz edip erkeklere pazarladıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 11 sanıktan 9'u, 5 yıl ile 22 yıl 5 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. 2 sanık da beraat etti. Olay 2009 yılı ocak ayınd

İlköğretim öğrencisine tecavüz!

Çorum'da 13 yaşındaki ilköğretim öğrencisi F.Ş.'ye tecavüz edip erkeklere pazarladıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 11 sanıktan 9'u, 5 yıl ile 22 yıl 5 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. 2 sanık da beraat etti.

 

Olay 2009 yılı ocak ayında meydana geldi. Polise yapılan bir ihbar üzerine harekete geçen ekipler, F.Ş. adlı kıza tecavüz edilip fuhuşa zorlandığı şikayetini değerlendirerek yaptığı soruşturma sonucunda Erol Aypak (46), Adil A. (31), Halit T. (41), Fatih Ç. (31), Kenan Ş. (33), Vahdet A. (19), Yusuf Ş. (49), Halim Y. (54), Faruk K. (47), Çetin K. (41) ve Erdal Ç.'yi (48) gözaltına aldı. Nöbetçiye mahkemeye sevk edilen sanıklardan 9'u tutuklanıp cezaevine gönderilirken Adil A. ve Vahdet A. tutuksuz yargılanmak üzere seberst bırakıldı.

 

Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılama devam ederken 2009 yılı mart ayında yapılan ilk duruşmada sanıklardan 7'si daha tahliye edildi. Erol A. ile Halim T.'nin tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, küçük kızın olay nedeniyle ruh sağılının araştırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumun'dan randevu istedi. Adli Tıp Kurumu 12 Şubat 2010 tarihine randevu verince, mahkeme heyeti tutuklu bulunan 2 sanığı da tahliye etti.

 

Haklarında 'küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak' ve 'zorla fuhuş yaptırmak' suçlamasıyla 15 yıldan 75 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan 11 sanık bugün son kez hakim karşısına çıktı. İftiraya uğradıklarını ileri süren sanıklar beraatlerini istedi. Sanıklardan 46 yaşındaki Erol A. daha önceki ifadelerini tekrar ederek, F.Ş.'nin babası ile arkadaş olduklarını belirterek, "Babası bir ara cezaevindeydi. O cezaevindeyken onlara ben baktım. Ancak iddialardaki gibi bir durum asla olmadı. Bana iftira atıyor" dedi.

 

Daha önceki duruşmalarda dinlenen F.Ş. ise ifadesinde, "Erol A., babamın arkadaşıdır. Bizim eve gelip giderdi. Bir gün evde kimse yokken yine geldi. Bana elle tacizde bulundu. Daha sonra 20 TL verdi. 2 hafta sonra tekrar gelerek bana tecavüz etti. 'Benimle ilişkiye girdiğini herkese söylerim' diye tehdit edip, beni başkalarına pazarladı. Bana para ve kontör alıyordu. Diğer sanıklarda benim rızam dışında benimle cinsel ilişkiye girdiler. Hepsinden şikayetçiyim" dedi.

 

İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Kurulu küçük kızın olay nedeniyle ruh sağılının bozulduğunu bildirmesi üzerine, mahkeme heyeti bugün sanıklara ceza yağdırdı. Mahkeme kararında Erol A.'ya 22 yıl 5 ay, Yusuf Ş.'ye 16 yıl 8 ay, Halim Y.'ye 18 yıl 1 ay, Çetin K.'ye 11 yıl 5 ay, Halit T.'ye 5 yıl, Faruk K., Kenan Ş., Fatih C. ve Erdal Ç.'ye de 9'ar yıl 2'şer ay olmak üzere toplam 110 yıl 5 ay hapis cezası verdi. Diğer sanıklar Adil A. ile Vahdet A. ise beraat etti.

 

Duruşma sonunda hapis cezası alan 9 sanık tekrar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam