İlk teravih namazı kılındı

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte camilere akın eden vatandaşlar, ilk teravih namazını kıldı. Coğrafi konum ve güneşin doğuşu ile batışı hesaplanarak belirlenen vakitlere göre en erken orucun açılacağı Hakkari'de Ramazan ayının ilk teravih namazı için

İlk teravih namazı kılındı
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte camilere akın eden vatandaşlar, ilk teravih namazını kıldı.
 
Coğrafi konum ve güneşin doğuşu ile batışı hesaplanarak belirlenen vakitlere göre en erken orucun açılacağı Hakkari'de Ramazan ayının ilk teravih namazı için vatandaşlar kentteki camilere akın etti.
 
Çocuklarıyla birlikte kent merkezindeki Hacı Sait camisine giden vatandaşlar, 11 ayın sultanı Ramazan'ın ilkteravih namazını kılmanın mutluluğunu yaşadı.
 
Teravih namazının en erken kılındığı kentlerden biri olan Van'da da ilk teravih namazının coşkusu, merkezdeki Ulu Cami, Hz. Ömer Cami ve Yukarı Norşin Cami'nde yaşandı.
 
Kentin en büyük camilerinden olan Hz. Ömer ve Ulu camilerinde hatimli teravih namazı kılınırken, diğer camiler de vatandaşlarla dolup taştı. Tüm camilerde teravih kılmak isteyen kadınlar için ayrı bir alan oluşturulurken, aileleriyle birlikte camilere gelen çocuklarda ilk teravih namazını kıldı.
 
Bitlis'in Tatvan ilçesi ile Muş merkezdeki camilere akın eden vatandaşlar da, birlikte teravih namazı kılmanın mutluluğunu yaşadı.
 
Habib-i Neccar Camisi'nde teravih
 
Anadolu'nun ilk camisi olma özelliğini taşıyan Hatay'daki Habib-i Neccar Camisi'nde ramazanın ilk teravihnamazı kılındı.
 
Habib-i Neccar ve Hz. İsa'nın iki havarisinin mezarının bulunduğu yerde inşa edilen cami, teravih namazını farklı bir mekanda kılmak isteyenlere ev sahipliği yaptı.
 
Teravih namazında Habib-i Neccar Camisi'ni tercih eden Müslümanlar, tarihi dokusunun yanı sıra Anadolu'nun ilk camisi olması nedeniyle özellikle burada ibadet etmeyi tercih ediyor.
 
Taravih öncesi Hatay Büyüşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösteri düzenlediği gösterinin ardında, kadınlar da tarihi camide kendilerine özel ayrılan bölmede teravih namazlarını idrak ettiler.
 
Çadırkentte teravih
 
Akçakale ilçesindeki çadır kentte barınan Suriyeliler ilk teravih namazını kıldı.
 
Yaklaşık 28 bin Suriyeli misafirin kaldığı Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'ndeki 20 mescitte teravihnamazı kılındı. Suriyeliler, ezanın okunmasıyla çadır kentteki mescitlere akın etti.
 
Namazın ardından Suriyeliler, ülkelerindeki ve İslam aleminde yaşanan olayların bitmesi ve ülkelerine dönebilmek için dua etti.
 
KKTC
 
KKTC'de ramazan ayının başlamasıyla camileri dolduran vatandaşlar, ilk teravih namazını kıldı.
 
Lefkoşa'da Hz. Ebubekir Camisi teravih namazı için en çok tercih edilen mekan oldu. Camideteravihnamazı öncesi verilen vaazda, ramazan ayının tüm İslam alemine barış ve huzur getirmesi temennisinde bulunuldu.
 
Kazakistan
 
Ramazanı karşılayan Kazakistanlı Müslümanlar başkent Astana'da bulunan ve Orta Asya'nın en büyük camilerinden olan Hazret Sultan Camisinde ilk teravih namazlarını kıldı.
 
Yatsı namazının vakti olan 22.55'e doğru Hazret Sultan'ı doldurmaya başlayan Astana'da yaşayan Müslümanlar arasında kadınlar ve çocukların yanı sıra çok sayıda genç yer aldı.
 
Hatimle kıldırılan teravih namazı öncesi Hazret Sultan Camisi imamları ramazanın önemini anlatan kısa bir hutbede bulundu.
 
Batı Trakya
 
Gümülcine ve İskeçe'de günler öncesinden temizlenip ışıklandırılarak ramazana hazırlanan camilerde bu yılki ilk teravih namazı heyecanı yaşanırken, Türklerin yaşadığı köylerde de vatandaşlar camileri doldurdu.
 
Türk azınlığın bulunduğu Rodos Adası'nda da,İbrahim Paşa Camisi'nde yoğun bir katılımla ramazanın ilkteravih namazı kılındı.
 
Gümülcine ve İskeçe Seçilmiş Müftülükleri, yayımladıkları mesajlarda, ramazan ayının, Müslümanların dünya meşguliyetlerinden sıyrılıp, yaratan ve yaratılanlarla münasebetlerini değerlendirmek için önemli bir fırsat olduğu belirtilerek, Müslüman Türk azınlığın birlik ve beraberliğinin pekiştiği bir dönem olması yönünde temennide bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam