İlk oteli iki kişiye mezar olmuştu..!

 İzzet Erişen’in Erciş’deki oteli depremde yerle bir oldu. 7 katlı otelin enkazında iki işçinin cesedi çıkarıldı. İşçilerin ölümü ile ilgili açılan davalar devam ederken İzzet Erişen’in aynı yere yeni bir otel inşa ettiği ortaya çıktı. Erciş Belediye Başk

İlk oteli iki kişiye mezar olmuştu..!

 

İzzet Erişen’in Erciş’deki oteli depremde yerle bir oldu. 7 katlı otelin enkazında iki işçinin cesedi çıkarıldı. İşçilerin ölümü ile ilgili açılan davalar devam ederken İzzet Erişen’in aynı yere yeni bir otel inşa ettiği ortaya çıktı. Erciş Belediye Başkanı  Zülfikar Arapoğlu ise söz konusu otelin kaçak inşa edildiğini açıkladı.

 

Erişen, Van depremi sonrası Erciş'te yıkılan oteli ve ilçe merkezinde yıkılan apartmanı sonrası gündeme geldi. 5'i öğretmen toplam 7 kişinin ölümüne yol açan yapıların sahibi Erişen’in depremden hemen sonra inşaat faaliyetleri için kolları sıvadığı anlaşıldı.     

 

DAVA VE SORUŞTURMA DEVAM EDERKEN 

 

Erişen’in Van Gölü kıyısında kurduğu 7 katlı Grand Arsisa Otel’in enkazında iki çalışanın cesedi çıkarılmıştı. Otel enkazında cesedi çıkarılan işçilerden Yaşar Şit adına ailesi Erişen hakkında Erciş Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Söz konusu dava devam ediyor.  

 

Otel enkazı yanı sıra Erciş merkezdeki apartmanı da 5 öğretmene mezar olan Erişen'in adı, Erciş Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 'şüpheli' sıfatı ile soruşturmaya konu isimler arasında yer aldı.

 

OTEL İNŞAATINA NİSAN'DA BAŞLADI     

 

Erişen hakkında açılan dava ve yürütülen soruşturmalar devam ederken, Erişen’in yıkılan otelinin yerine yeni bir otel inşa ettiği ortaya çıktı. hurriyet.com.tr’nin edindiği bilgilere göre Erişen ikinci oteline oğlu Birhat'ın (Anı-hatıra) adına gönderme yaparak 'Grand Birhat Hoteli' adı verdi. 

 

Otel inşaatına geçtiğimiz nisan sonu başlandı. Temeli atılan ve zemin katı çıkılan otelin inşaatı sürüyor. Söz konusu otel inşaatı için Erişen’in öngördüğü yatırım tutarının ise 15 milyon dolar seviyesinde olduğu öne sürüldü.

 

Erişen’in yeni otel inşaatına ilişkin hazırlıklarını ise depremden hemen sonra, geçtiğimiz kasım ayı sonunda başladığı ifade edildi. Temeli atılan otelin

 

'ÖZEL İZİNLE OTELE BAŞLADIK’

 

Konu ile ilgili görüştüğümüz İzzet Erişen, otelin temelini bir süre önce attıklarını ancak şu sıralar inşaatı durdurduklarını söyledi. Erişen, inşaatın durmasına gerekçe olarak ise “İmarı bekliyoruz” yanıtı verdi. Yeni otel inşaatına özel izinle başladıkları söyleyen Erişen, daha fazla konuşmak istemediğini belirtti.

 

'OTELİ KAÇAK İNŞAA EDİYOR'

 

Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Erişen'in yıkılan oteli yerine yaptığı yeni otel inşaatının kaçak olduğunu söyledi. "Deprem dolayısı ile Erciş'e yeni imar verilmedi henüz. Burada tek çivi bile çakılmıyor" diyen Arapoğlu, şunları anlattı:

 

"Bu otel bizim her türlü uyarımıza rağmen yapılmaya devam ediliyor. Bizim belediye görevlileri gidip inşaatı mühürlediler ancak inşaat kaçak bir şekilde yapılmaya devam ediyor.

 

İnşaatın ruhsatı yok, yapı denetim yok kendi kafasına göre inşaatı yapıyor. İmarlar açıldığında belki orası (otelin yapıldığı alan) turizm alanı olmayacak. O zaman yaptığı yatırım boşa gidecek. O inşaat için özel izin verdiğimiz yok. Eski imara göre teşvik almış ona göre yapıyor. Biz kendisini defalarda uyarmamıza rağmen sonuç alamadık." 

 

YIKIMA 'ANLAM' VEREMEMİŞTİ

 

İzzet Erişen’in yaptığı otel ve apartman 7 kişinin yaşamını yitirmesine neden olurken, kendi yaşadığı konutun depremden etkilenmediği belirlenmişti.

 

Erişen, yıkılan otel ve apartmanı ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada otel ve apartmanını sağlam yaptığını, neden yıkıldıklarını anlam veremediğini ifade ederek "Çok özen gösterdik. Çarşıdaki bina da aynı... Ama fay hattı altından geçmiş, otel yıkıldı.  Bu işin mimarı var, mühendisi var. Bütün izinleri var. Binanın yıkılmasına aklım ermiyor” şeklinde konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam