İlk kafile yurda döndü!

 Hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunun ilk hacı kafilesi yurda döndü. Türk Hava Yolları'nın TK-4359 seferiyle 331 hacıyı taşıyan ilk uçak, Atatürk Havalimanı'na saat 00.20'de indi. Hacıların bir kısmı buradan iç hatlar terminaline

İlk kafile yurda döndü!

 

Hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunun ilk hacı kafilesi yurda döndü.
 
Türk Hava Yolları'nın TK-4359 seferiyle 331 hacıyı taşıyan ilk uçak, Atatürk Havalimanı'na saat 00.20'de indi. Hacıların bir kısmı buradan iç hatlar terminaline geçerek memleketleri Ankara, İzmir, Diyarbakır, Gaziantep, Konya, Trabzon, Mardin ve Malatya'ya gitti.
 
Karşılama esnasında duygu dolu anlar yaşandı. Hacıları karşılamaya gelen yakınları da en az kendileri kadar heyecanlıydı. Hacılardan Hatice Özcan, "Çok güzel Allah herkese nasip etsin. Başka söyleyecek bir şeyim yok. Oradan ayrılırken ağlıyorsunuz. Burada çocuklarınızı görüp sevinip ağlıyorsunuz. Böyle sürekli ağlıyorsunuz. Çok mutluyum. Allah herkese nasip etsin" dedi.
 
Torunları tarafından karşılanan Hadiye Hanedar (95) da, "Nasıl yapılmış onlar nasıl edilmiş nasıl o binalar kurulmuş hiç alçak bina yok ki 20,25,30 katlı hepsi de muazzam fevkalade görülmeye değer yerler" dedi. 2012 yılında Türkiye'den 74 bin, Avrupa'dan 10 bin olmak üzere görevli personelle yaklaşık 95 bin Türk vatandaşı hac ibadeti için kutsal topraklara gitmişlerdi. Hac vazifesi esnasında ise 31 hacı adayı hayatını kaybetmişti
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler