İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında yangın

Cağaloğlu'nda bulunan İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün A bloğunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisi ile hızla yayılan yangın yan bloklara da sıçradı. İlk müdahalenin karadan yapıldığı binada çatı tamamen yanarken çökme yaşa

İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında yangın

Cağaloğlu'nda bulunan İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün A bloğunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisi ile hızla yayılan yangın yan bloklara da sıçradı. İlk müdahalenin karadan yapıldığı binada çatı tamamen yanarken çökme yaşandı ve yangın diğer katlara hızla ulaştı.

Tarihi değeri bulunan bina ahşaptan yapıldığı için yangının söndürülmesinde Fatih, Beyoğlu ve Şişli belediyelerine ait itfaiye ekipleri birlikte çalışıtı. Emniyet koridoruna alınan bölgede basın mensupları dahil vatandaşlar içeri giremiyor. Araç girişlerinin de engellenmesi amacıyla trafik yasağı konulduğu da alınan bilgiler arasında.
 
Yetkililerden henüz resmi açıklama yapmadığı olayda yaralı ya da can kaybı olup olmadığı bilinmiyor.
 
Olay yerinde bekletilen ambulanslardan hastanelere şu ana kadar herhangi bir nakil gerçekleşmedi.
 
Saat 06:00'da çıkan yangın 1,5 saat sonra kontrol altına alındı. Tarihi Yarımada'da bulunan binanın çevresinde çok sayıda ahşap bina olmasına karşın yangın itfaiye ekiplerinin çabasıyla yan binalara sıçramadı. 28 yıldır hizmet veren ve müze olması gündemde olan İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü binası ise kullanılamaz hale geldi.
 
Yetkililerden gelecek resmi açıklama bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler