İkizdere vadisi için yargıya gidiliyor

İkizdere Vadisi'ni doğal sit alanı ilan edilmesinde usulsüzlük olduğunu ileri süren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu yargıya başvurmaya hazırlanıyor.Eroğlu Türkiye'de hidroelektrik enerjinin önünü kesmek için çok büyük bir girişim olduğunu ileri sürere

İkizdere vadisi için yargıya gidiliyor

İkizdere Vadisi'ni doğal sit alanı ilan edilmesinde usulsüzlük olduğunu ileri süren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu yargıya başvurmaya hazırlanıyor.

Eroğlu Türkiye'de hidroelektrik enerjinin önünü kesmek için çok büyük bir girişim olduğunu ileri sürerek, “Bu, bizim kendi kaynağımız, temiz kaynağımız. Ucuz ve yenilenebilir bir kaynak. Hidroelektrik santrallerine karşı çıkmak kesinlikle cinnettir" dedi.

Keçiören Belediyesinin park açılışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun kararı alırken Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Özel Çevre Koruma Kurulundan görüş alması gerektiğini belirtti.

“Türkiye'de hidroelektrik enerjinin önünü kesmek için maalesef çok büyük bir girişim var” diyen Eroğlu, şunları kaydetti:

“Bu, bizim kendi kaynağımız, temiz kaynağımız. Ucuz ve yenilenebilir bir kaynak. Hidroelektrik santrallerine karşı çıkmak kesinlikle cinnettir. Çevrenin tahrip edilmesi asla söz konusu değildir. 'Derelerde su akmayacak' diyorlar. Böyle bir şey asla söz konusu değil. Hatta suyu biriktirdiğiniz zaman kuruyan derelere yaz aylarında daha düzenli su vermek mümkün. Küresel iklim değişikliği nedeniyle Karadeniz'de belki 2030-2040 yıllarında yağışlarda bazı artışlar olacak. Bu sel, su baskını, taşkın demektir. Bu bakımdan dereleri ıslah etmemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum.”

ÇEVRECİLER KİMLERDEN DESTEK ALIYOR?

Eroğlu, hidroelektrik santrallere karşı çıkan grupların, enerji pastasından pay almak isteyen kesimlerden maddi destek aldığını savundu.
Kararın ardından santral yapımıyla ilgili bundan sonraki planlarının ne olacağının sorulması üzerine Eroğlu, “Kararı yargıya götüreceğiz, hukuki işlemlere başlayacağız. Bazı kurullardan görüş alınmaması suretiyle usulsüzlük yapılmıştır. Dolayısıyla bununla ilgili gerekli incelemeleri başlatacağız. Başkalarının gazına gelerek, enerji sektöründen pay almak isteyenlerin gazına gelerek, onların piyonu olmak son derece yanlıştır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam