İkinci Çernobil mi?

1986 yılında Ukrayna'da Çernobil Nükleer Santrali'nde meyada gelen ve çok sayıda insanı etkileyen patlamanın ardından yine  Ukrayna'nın güneydoğusunda bulunan Avrupa'nın en büyük, dünyanın da beşinci büyük nükleer santrali olan Zaporizhye Nükleer Santrali

İkinci Çernobil mi?
1986 yılında Ukrayna'da Çernobil Nükleer Santrali'nde meyada gelen ve çok sayıda insanı etkileyen patlamanın ardından yine  Ukrayna'nın güneydoğusunda bulunan Avrupa'nın en büyük, dünyanın da beşinci büyük nükleer santrali olan Zaporizhye Nükleer Santrali'nde bir kaza meydana geldiği açıklandı.
 
Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk gelişmeyi "Zaporizhye Nükleer Santrali'nde bir kaza meydana geldiğini biliyorum" diyerek duyurdu.

Enerji Bakanı Volodimir Demçişin ise kazanın herhangi bir tehdit oluşturmadığını öne sürerek, "Reaktörlerle ilgili sorun yok" dedi. Demçişin, kazada 'enerji çıktı sistemi'nin etkilendiğini, üretimle ilgisi olmadığını söyleyerek santralin 5 Aralık'ta normal çalışma düzenine dönebileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam