İki kızına taciz eden babaya yeni tutuklama!

Zeytinburnu’nda bir evde yaşandığı öne sürülen cinsel taciz olayı 11 yaşındaki B.’nin durumu geçen yıl ablası ve teyzesine anlatmasıyla ortaya çıktı.Baba M.Y. ile aynı evde yaşayan 11 ve 13 yaşlarındaki kızları B. ve Ö. ile ilk eşinden olan kızı N. savcıy

İki kızına taciz eden babaya yeni tutuklama!

Zeytinburnu’nda bir evde yaşandığı öne sürülen cinsel taciz olayı 11 yaşındaki B.’nin durumu geçen yıl ablası ve teyzesine anlatmasıyla ortaya çıktı.

Baba M.Y. ile aynı evde yaşayan 11 ve 13 yaşlarındaki kızları B. ve Ö. ile ilk eşinden olan kızı N. savcıya verdikleri ifadede babalarının tacizine uğradıklarını, ablaları A.Y. ve kardeşleri L.’nin de tacize maruz kaldığını ileri sürdüler.

Kızların şikâyetiyle gözaltına alınan baba M.Y., iftiraya uğradığını savundu ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak Ö. ve B. kardeşlerle ilgili hazırlanan psikolojik raporda çocukların tacizden etkilendikleri belirlendi. Raporda şu ifadelere yer verildi

: “Görüşmede kişi babası tarafından taciz edildiğini ifade etmiştir. Kişi taciz sonrasında yemek yemede artış, uyku uyuyamama, geceleri kabus ve sürekli ağlama gibi davranışlar görüldüğünü belirtmiştir. Bu da kişinin yaşadığı olayın etkisi altında olduğunu, ruhsal olarak olaylardan etkilendiğini göstermektedir.”

Baba M.Y. hakkında, “Kızları Ö. ve B.’ye odalarına girerek, taciz ettiği savıyla Türk Ceza Kanunu’nun 103. maddesinde düzenlenen ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan en az 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bakırköy 16. Asliye Ceza Mahkemesi, istenen ceza bakımından bu suçun yargılanmasının ağır ceza mahkemesinde görülmesi gerektiğini belirterek, görevsizlik kararı verdi. Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi de davayı kabul etti.

Mahkeme, iki çocuk için Adlı Tıp Kurumu’ndan rapor istedi. Adli Tıp 6. İhtisas Kurulu, hazırladığı raporda, Ö.’nun ruh sağlığının olumsuz etkilendiği, B.’nin etkilenmediği kaydedildi. Rapor 6 Mayıs’ta görülen duruşmaya ulaştı. Bunun üzerine mahkeme M.Y. hakkında yakalama kararı çıkardı. Baba M.Y., çıkarıldığı Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, hakkındaki ithamın asılsız olduğunu, kızlarını canından çok sevdiğini söyledi. M.Y., 9 Mayıs’ta tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

ABLA DA ŞİKAYETÇİ

Soruşturmayı yürüten Bakırköy Savcılığı’nın talebiyle, M.Y.’nin ilk eşinden olan 37 yaşındaki kızı A.Y.’nin de ifadesi almıştı. Y.Y. babasının kendisini defalarca istismar ettiğini, dövdüğünü, annesini öldürmekle tehdit ettiğini ve bunun iki ay sürdüğünü ileri sürmüştü. Babasının taciz ve istismarından kurtulabilmek için halasının oğluyla evlenmek zorunda kaldığını iddia eden A.Y. kız kardeşi N.’nin de tacizler nedeniyle intihara kalkıştığını savunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam