İhbara 1 milyon lira ödül

Vergi ihbarları bir çok kişinin adeta geçim kapısı haline geldi. 2010 yılı içinde toplam 2 milyon liralık ihbar ödemesi yapan Maliye Bakanlığı, bir ihbarcıya 1 milyon liranın üzerinde ödül vermeye hazırlanıyor. Söz konusu rekor ödülü kazanan ihbarcı ise b

İhbara 1 milyon lira ödül


Vergi ihbarları bir çok kişinin adeta geçim kapısı haline geldi. 2010 yılı içinde toplam 2 milyon liralık ihbar ödemesi yapan Maliye Bakanlığı, bir ihbarcıya 1 milyon liranın üzerinde ödül vermeye hazırlanıyor. Söz konusu rekor ödülü kazanan ihbarcı ise bir noter. Maliye Bakanlığı kulislerinde dolaşan bilgilere göre, bir noter, üyesi olduğu Türkiye Noterler Birliği’nin, topladığı aidatların vergisini eksik ödediğine yönelik bir ihbarda bulundu. Gelirler Kontrolörleri’nin yaptığı inceleme sonucunda, ihbar doğru çıktı ve Noterler Birliği’ne yaklaşık 100 milyon liralık vergi cezası kesildi.

İkramiye ‘Torba’ nedeniyle küçüldü

Vergi cezası geçtiğimiz yılın son ayında birliğe tebliğ edildi. İhbarcı notere de kesinleşmiş cezanın yüzde 10’u kadar ödül verilmesi kararlaştırıldı. İhbarcının alacağı ödülle ilgili şimdi rapor yazılıyor. Raporun yazılmasının ardından ihbarcı noter ödülünü alacak. Ödül tutarı ödenen vergi cezası üzerinden hesaplanacak. Ayrıca Torba Yasa nedeniyle vergi borcu indirime tabi olacağı için tam olarak verilecek ödülün tutarı henüz netleşmedi. Ancak ilk hesaplamalara göre ihbarcı notere ödenecek ikramiyenin tutarının 1 milyon lirayı geçeceği tahmin ediliyor. Bu da bugüne kadar tek kalemde ödenen en büyük vergi ikramiyesi olacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam