Hüsnü Şenlendirici'nin acı günü

Hüsnü Şenlendirici'nin anneannesi vefat etti.

Hüsnü Şenlendirici'nin acı günü
Ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici'nin anneannesi İzmir'de hayatını kaybetti.

Ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici’nin kendisi gibi müzisyen olan anneannesi Fahriye Köfeci, İzmir’in Bergama ilçesinde hayatını kaybetti.

Yaşamı boyunca müziğe gönül veren ve Bergama’da “Dümbekçi Fahriye” olarak tanınan Hüsnü Şenlendirici’nin 90 yaşındaki anneannesi Fahriye Köfeci, dün gece Bergama ilçesi Atmaca Mahallesi’ndeki evinde rahatsızlandı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Köfeci hayatını kaybetti. Ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici, çok sevdiği anneannesini Bergama’da son yolculuğuna uğurladı. Bir hayli üzgün olduğu gözlenen Hüsnü Şenlendirici, “Aileden ve aileden olmayan birçok sanatçı yetiştirmiş bir kadın Fahriye Köfeci. Yıllarca Bergama ve yöresinin birçok köyünde insanların sünnet, nişan ve düğünlerinde sahne almış bir insan. Bölgede çok iyi tanınan bir insan. Rahmetli ninemin benim üzerimde de çok büyük emekleri var. 8-11 yaş arasında ilkokulu okurken onunla birlikte Bergama’nın köylerinde çok düğüne gittim. Onun kadın çalgıcıları vardı. Dümbek ve tef derler, bende onlarla birlikte 3. enstrüman olarak çok dolaştım. Benim müziğimin temelinde hep o var. Müziğimin temelini oluştururken de onun tecrübelerinden faydalandığımı düşünüyorum. Allah rahmet eylesin nineme” diye konuştu.

Fahriye Köfeci, Atmaca Mahallesi’ndeki Laleli Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Bergama Şehir Mezarlığı’na defnedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler