HSYK o savcılara yargılama izni verdi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2. Dairesi, kısa bir süre önce açığa aldığı 17-25 Aralık soruşturmalarını başlatan savcılar Celal Kara ve Muammer Akkaş hakkında yargılama izni verdi.Daire, ayrıca 25 Aralık soruşturması şüphelilerinin mal varlıklarına e

HSYK o savcılara yargılama izni verdi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2. Dairesi, kısa bir süre önce açığa aldığı 17-25 Aralık soruşturmalarını başlatan savcılar Celal Kara ve Muammer Akkaş hakkında yargılama izni verdi.

Daire, ayrıca 25 Aralık soruşturması şüphelilerinin mal varlıklarına el konulması kararına imza atan Hakim Süleyman Karaçöl'ün açığa alınmasına karar verdi.  Daire, Karaçöl hakkında yargılama izni de verdi. Bu karar uyarınca Akkaş, Kara ve Karaçöl hakkında en yakın Ağır Ceza Mahkemesi son soruşturma açılması için iddianame hazırlanacak. Eğer Mahkeme son soruşturma kararında Öz ile birlikte 4 ismin yargılanmasına karar verirse, yargılama ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay'da yargılanacak.

ÖZ "SON SAVUNMA" VERECEK

Daire 25 Aralık soruşturmasında görev alan savcılardan Zekeriya Öz ve Mehmet Yüzgeç'in de son savunmalarını yapmaları istedi. Bu karar uyarınca Savcı Öz "Dubai Tatili" ve "Fatih Belediyesi'yle ilgili" iddialarla ilgili son savunmasını verecek. Bu savunmanın ardından Öz hakkında yargılama izni verilip verilmeyeceği değerlendirilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler