Hrant cinayetinde pay sahibi devlet!

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın karşısındaki alanda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup ellerinde "Hrant için adalet için", "Müsamereyi bırakın asıl sorumluları yargılayın" şeklinde pankart açarak, "Biz bitti demeden bu dava bitmez", "Faşizme inat

Hrant cinayetinde pay sahibi devlet!

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın karşısındaki alanda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup ellerinde "Hrant için adalet için", "Müsamereyi bırakın asıl sorumluları yargılayın" şeklinde pankart açarak, "Biz bitti demeden bu dava bitmez", "Faşizme inat kardeşimsin Hrant" şeklinde slogan attı.

"BİR 19 OCAK DAHA GERİDE KALDI"

Hrant'ın Arkadaşları adına basın açıklamasını okuyan Yazar Karin Karakaşlı, "Bir 19 Ocak daha geride kaldı. Öfkeyle, hüzünle, özlemle, acıyla geçen bir 19 Ocak daha. Bir yıl daha. Gözlerimiz o balkona her takıldığında sanki seni de bir anda arkadan beliriverecek gibi hissettik bazen. Sonra hemen etrafımıza baktık. Agos'un önünde toplanan on binlere... umutlanmalı mıydık? Belki de. Ama öbür cephede pek de umut veren gelişmeler yok doğrusunu istersen...7 yıldır saklanıyorlar Ahparig...Birbirlerini kolluyorlar, işler sarpa sarınca aralarında birilerini ortaya atacak gibi yapıyor sonra hemen geri çekiliyorlar. Belli ki tezgahı açık etmekle tehdit ediyorlar birbirlerini. Sonra yine susuyorlar. Merak ediyoruz Ahparig, bir zihniyet, bir gelenek daha ne kadar alçalabilir" diye konuştu.

"BÜTÜN KADEMELERİYLE BU CİNAYETTE PAY SAHİBİ DEVLET"

Karin Karakaşlı, "7 yıl kah suskunlukla, kah devlet içindeki kanaatların birbirini işaret etmesiyle geçti. Gayet iyi biliyoruz ki bu aslında malum devlet geleneğinin bir devamıdır. Ortada ortaklaşa işlenen bir suç olduğunu bilmenin ama onunla yüzleşmeyip, kurbanları labirentlerde dolandırma geleneğinin. O suçu bir araç kullanmanın...Bütün eski inkar edilen suçlardan güç almanın. Gerçek bir yüzleşmede varılacak yer, herşeyin üzerine bina edildiği devletin ta kendisidir. Derin ya da paralel değil, en sığ ,en bariz haliyle devlet. Bütün kademeleriyle bu cinayette pay sahibi devlet" ifadelerini kullandı.

"BİZ BİTTİ DEMEDEN BU DAVA BİTMEZ"

Karakaşlı konuşmasını şöyle tamamladı:

"Yine 'Vur' diyerden hesap sorulmadığı bir duruşmanın öncesindeyiz. Talebimiz açık ve net. Tetiğin arkasındaki nispet gibi terfi ettirilen bütün o eller bir an önce yargı önüne çıkarılmalıdır. Yargılanması istenen kamu görevlilerinin tümü ile ilgili acil adımlar atılmalıdır. Bu davanın hukuki değil siyasi olduğu gerçeğinden hareketle içinden geçmekte olduğumuz şu ikinci süreç kamuoyunun tatmin edecek biçimde yürütülmelidir. Dava devlet içindeki hesaplaşmalara kurban edilmemelidir. Biz bitti demeden bu dava bitmez. Biz dediğimiz hükmünü çoktan vermiş vicdandır. Ayağının altında adalet isteyen halktır. Hrant Dink Davası yakın tarihin bütün kirli oyunlarının ifşa edilebilme ihtimalidir. Ortak bir yüzleşme simgesidir. Bu sınavdan geçemeyen bir devletin meşruiyeti yoktur. Bu dava çözülmeden barış yoktur. Yedi yıldır o balkonun önüne her günümüze ve bu meydanda hep o yüzden aynı şeyi tekrarlıyoruz. Biz bitti demeden bu dava bitmez."

Grup basın açıklamasının ardından davayı izlemek için adliyeye girdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler