Hortumda konteyner öldürdü

Elazığ'da şantiyeyi enkaza çeviren hortumdan yaralı kurtulanMehmet Erdal Yıldırım, konteynerin içinde bulunan tüm arka-daşlarının öldüğünü söyledi. Hayatını kaybeden 6 işçiden 4'ünün ise olayın meydana geldiği gün işe başladığı öğrenildi.Elazığ'ın Maden i

Hortumda konteyner öldürdü

Elazığ'da şantiyeyi enkaza çeviren hortumdan yaralı kurtulanMehmet Erdal Yıldırım, konteynerin içinde bulunan tüm arka-daşlarının öldüğünü söyledi. Hayatını kaybeden 6 işçiden 4'ünün ise olayın meydana geldiği gün işe başladığı öğrenildi.

Elazığ'ın Maden ilçesinde önceki akşam aniden çıkan hortum, duble yol inşaatında çalışan işçilerin kaldığı şantiye ile yakındaki iki köyü adeta savaş alanına çevirdi. 6 işçi hayatını kaybederken, 6 kişi de yaralandı. Ölenlerden 4'ünün olayın meydana geldiği gün işe başladıkları öğrenildi.

Faciadan yaralı kurtulan Mehmet Erdal Yıldırım'ın (34) anlattıkları ise felaketin boyutunu gözler önüne serdi: "Hortum, arkadaşlarımızın kaldığı konteyneri havaya kaldırıp kayalığa fırlattı. İçindekilerin hepsi öldü. Çadırda kalanlarla dışarı kaçanlar kurtuldu. Ben de çadırdaydım. Kendi çabalarımla çıktım."

Elazığ'ın Maden ilçesinde önceki akşam 18.30 sularında çıkan hortumda yaralı kurtulan işçi Mehmet Erdal Yıldırım yaşadıkları dehşeti şu sözlerle dile getirdi: "O sırada çadır tamamen yıkıldı. Yerde en az 50 metre sürüklendim. Çadır üzerime geldi, düştü. Kendi çabalarımla çıktım. Arkadaşlarımı aramaya başladım. Gittiğimizde konteyner uçmuştu.

 O şekilde nasıl uçtu inanamıyorum, nasıl gitti? Önce dayımın oğlu Metin Bahçeci'ye sarıldım, elimi attım, bedeni cansızdı. Diğer arkadaşlarıma baktım, 4'ü zaten can vermişti, 2'si galiba hastaneye kaldırılırken öldü. Hayatımda böyle bir şey görmedim. Kaza sırasında bir nevi bu dünyadan göçtüğümü sandım."

Yıldırım, şantiyeyi işleten şirkette geçen yıl da çalıştıklarını, mevsim sebebiyle ara verilen çalışmanın ardından tekrar işe başlamak üzere gelip temizlik yaptıklarını, olayın meydana geldiği gün de öğleden önce sigorta girişlerinin verildiğini bildirdi.

Maden ilçesinde önceki gün akşam 18.30 sıralarında çıkan şiddetli fırtına ve hortum, ilçeye 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve duble yol inşaatında çalışan işçilerin kaldığı şantiyeyi adeta savaş alanına çevirdi. Hortuma kapılan konteyner ve araçlar havalanıp yakınlardaki kayalık alana çarptı. Olayda ölen işçilerin isimleri de açıklandı. Konteynerde bulunan işçilerden Metin Bahçeci, Sübetullah Oğuz, Emrah Buğran, Abdullah Tekin, Altan Demirkan ve M. Salim Sacit hayatını kaybetti.

Olay sırasında yola doğru koşan işçiler; Abdullah Bakır, Rıdvan Koç, M. Erdal Yıldırım, Salih Yıldırım, Necmettin Aydemir ve Salih Şenol yaralandı. Yaralı 6 işçi Maden ve Elazığ'daki hastanelerde tedavi görüyor. Elazığ Valisi Muammer Erol, olayın ardından Maden'e giderek yaralıları ziyaret etti. Hayatını kaybeden işçilerden 4'ünün cenazeleri, memleketlerine gönderildi.

HORTUM, 70 EVİN ÇATISINI UÇURDU

Maden ilçesinde meydana gelen hortumun büyük zarar verdiği Dutpınar ve Kaşlıca köylerinde hasar tespit çalışmalarına başlandı. 2 köydeki yaklaşık 70 evde hasar meydana geldiği öğrenildi. Köylüler, çatıları uçan ve duvarları yıkılan konutlarındaki eşyaları sabah saatlerinde tahliye etmeye başladı.

Özellikle çatıların 3 kilometre uzağa kadar dağıldığı gözlendi. Köy sakinlerinden Zeki Torun, "Hortumdan önce elma büyüklüğünde dolu yağdı, birkaç saniye sonra şiddetli rüzgar esmeye başladı. Kapıya doğru yöneldim, evin çatısının uçtuğunu görünce duvarı tuttum. 2 saniye daha sürseydi ölecektim." dedi. Dutpınar Köyü Muhtarı Selami Gökmen ise "Çatı malzemelerinin havada uçuştuğunu gördüm. Bunun üzerine hemen köye geldim. Köydeki evlerde büyük hasar meydana gelmişti. Yetkililer geldi, hasar tespiti yapıyorlar." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam